4,5 fokkal megdőlt a hidegrekord

2016.08.12. 16:41 Módosítva: 2016.08.12. 17:09

Tésán és Murakeresztúron 4,5 fokkal dőlt meg a hidegrekord péntek reggel - írja az Időkép.

Derült volt az idő és, sok helyen a szél sem fújt, emiatt jelentősen lehűlt hajnalra a levegő. 2003 óta nem ment 4,7 fok alá a minimum-hőmérséklet ezen a napon, péntek hajnalban azonban a hivatalos mérések szerint Tésán és Murakeresztúron 4,5 fokig hűlt a levegő.

bdh-minrekord.jpg-2016-08-12-12-06-38.png

Még dermesztőbb, hogy Zala megyében pedig 3,3 fokot mutatott hajnalban Barlahidán az Időkép automatája.

Várható időjárás szombat estig

Az OMSZ előrejelzése szerint a napsütést a Dunától keletre kevés, a Dunántúlon több felhő zavarja, utóbbi helyen átmenetileg a felhőzet is összeállhat. Éjszakára sokfelé kiderül az ég, Nyugat-Magyarországon több lesz a felhő. Keleten, északkeleten ködfoltok képződnek. Szombaton keleten is megnövekszik a felhőzet, de mindenütt lesz legalább pár órás napsütés, majd estére fokozatosan kiderül az ég.

Pénteken a középső országrészben egy-egy kisebb zápor kialakulhat, emellett a Nyugat-Dunántúlon késő délutántól néhol gyenge esőre lehet számítani. Szombaton helyenként, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a középső megyékben fordulhat elő kisebb eső. Pénteken az északi, északnyugati, szombaton napközben a nyugatias szelet kísérik olykor élénk lökések, éjszaka gyenge lesz a légmozgás.

Hidegek lesznek az éjszakák, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul, de az Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21, 26 fok között valószínű.