Ödön
2 °C
11 °C

Vona: El kell menni a kvótanépszavazásra, és nemmel kell szavazni

2016.08.13. 16:09

Vona Gábor szerint a kvótanépszavazáson részt kell venni, nemmel kell szavazni, és mindenkit arra kell buzdítani, hogy ezt tegye - írja az MTI a Jobbik elnökének szombati, gyergyószentmiklósi beszéde alapján. Vona az Erdélyi Magyar Ifjak egyesület által szervezett tábor pódiumbeszélgetésén közölte pártja álláspontját a referendummal kapcsolatban.

A pártját éppen a mérsékeltebb jobboldal felé pozicionáló politikus szerint "az ehhez hasonló nemzeti ügyekben felül kell emelkedni a pártpolitikai szempontokon", de azt is megjegyezte, hogy a Fidesz az alkotmány módosításával egyszerűbben is megvédhette volna az országot a betelepítési kvótáktól − ehhez a Jobbiktól parlamenti támogatást kapott volna.

Vona szerint ha nem lesz meg az érvényességhez szükséges, 50 százalékos részvétel a népszavazáson, az eredmény Brüsszel kezében válik fegyverré a magyar kormány álláspontjával szemben. Azt is kifejtette, a baloldali pártoknak a népszavazás bojkottjára vonatkozó felhívása "a hazaárulással egyenértékű".

Vona úgy véli, Kelet-Európa még eldöntheti, hogy

akarja-e azt a multikulturalizmust, amelyik arra kéri az európai többséget, hogy adja fel az identitását, és arra kéri az Európán kívüli kisebbséget, hogy jöjjön Európába, és őrizze meg az identitását.

Mivel a Jobbik elnöke úgy gondolja, a migráció kérdése nem annyira vallási, mint kulturális kérdés, a közép-afrikai fekete keresztények esetleges bevándorlását sem támogatná, mert "nem az európai kultúrkörben szocializálódtak, és nem tudnának beilleszkedni". Vona azt mondta, elfogadja a kultúrák egyenlőségét, de minden kultúra maradjon domináns a maga helyén. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?