Önbíráskodás miatt előállítottak egy hiéna taxist Budapesten

2016.08.14. 13:16

Jól lehúzta volna, majd megzsarolta, végül megütötte ír utasát egy budapesti taxis. A rendőrök előállították és  önbíráskodás miatt eljárást indítottak ellene, írja vasárnapi közleményében a rendőrség a Police.hu-n.

A férfi a Sziget Fesztiválról ment volna a margitszigeti szálláshelyére az egységárasított, piaci versenyből kivont taxival, de miután nem tudott kártyával fizetni, egy bankautomatához vitte a sofőr. Itt kivett 20 ezer forintot, hogy kifizesse a normál esetben cirka 2000-2500 forintos utat. Megkérte a taxist, hogy vigye haza, az viszont csak 25 ezer forintért lett volna erre hajlandó. Az ír fesztiválozó sokallta az összeget, ezért megkérte a vezetőt, hogy menjenek a rendőrségre és ott majd rendezik az ügyet. A taxis ehelyett elvitte egy hegyes területre és azt mondta neki, csak akkor jut vissza a városba, ha fizet.

Az ír férfi megijedt, kifizette a 25 ezer forintot, de így sem jutott vissza a szállodájába: a sofőr kirángatta a kocsiból és elhajtott. A sértett ezért begyalogolt egy rendőrkapitányságra és panaszt tett, ahol beazonosították D. József 45 éves taxist. A BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága önbíráskodás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást vele szemben.