Fantáziadús trükkökkel fosztották ki az időseket, de mind lebuktak

2016.08.15. 10:23

Két olyan vádemelésről is tudósít hétfőn az ügyészség honlapja, amelyekben az elkövetők időseket fosztottak ki különféle trükkökkel.

Az egyik ügyben egy nő vert át két idős embert május elején Zsombón. Kifigyelte a takarékszövetkezetből hazafelé tartó sértettet, majd bekéredzkedett a házába azzal az ürüggyel, hogy jó hírt hozott. Azt mondta, látta, amint a kabátjából kiesett a pénze, amit visszavitt a takarékszövetkezetbe.

Az idős sértett erre gyorsan megnézte a dugipénzét, amit a vádlott kifigyelt, majd ellopta a 100 ezer forintot. Egy hét múlva, egy másik zsombói sértett, egy közel 100 éves ember házába ment be, közölte, hogy a gyógyszertárból küldték és pénzt hozott neki, ami valószínűleg az övé, de azért a biztonság kedvéért mutassa meg a spórolt pénzét. A sértett ezt megtette, a vádlott pedig a figyelmét elterelve 400 ezret lopott el tőle. Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja.

A másik ügyben egy 38 éves és egy 21 éves kaposvári férfi adta ki magát egy áramszolgáltató cég alkalmazottjának vagy építési vállalkozónak március és július között Békéscsabán. "Áramszolgáltatóként" azt hazudták időseknek, hogy túlfizetés miatt pénzt hoztak nekik, kifigyelték, hol tartják a dugipénzt, majd loptak tőlük. Így három embert károsítottak meg, összesen 270 ezret lopva tőlük.

A negyedik helyen építési vállalkozónak adták ki magukat, rábeszélték a 86 éves sértettet egy kisebb felújításra, amelyre előleget kértek, így tudták kilesni, hogy hol tartja a pénzét, majd a figyelmét elterelve 160 ezerrel károsították meg.