Csak szabálysértési eljárás lett az utasát lehúzó és megütő taxis ügyéből

2016.08.15. 18:24

A fuvardíj arányosságát vizsgálja a rendőrség annak a taxisnak az önbíráskodási ügyében, akit azzal gyanúsítanak, hogy lehúzta volna ír utasát, majd amikor az emiatt kérte, hogy vigye a rendőrségre, megütötte, egy ismeretlen erdős helyre vitte és ott hagyta – derül ki a rendőrség Police.hu-n közzétett hétfői közleményéből.

Az ír férfi a Sziget Fesztiválról ment volna haza egy híddal arrébb, a Margitszigetre. Ezért az útért kért el tőle a – piaci versenyből kivont, biztonsági előírásoknak megfelelő, állami szabályozás alá vont – taxisofőr 20.000 forintot. Miután közölte a fesztiválozóval, hogy nem fizethet kártyával, egy bankautomatához vitte, ahol az utas a pénzfelvétel után azt kérte, hogy vigye vissza a szállására. Ezt a sofőr csak 25.000 forint megfizetése után lett volna hajlandó, amire az ír férfi azt kérte, hogy vigye a rendőrségre, ahol tisztázhatják az utat. A régi hiéna taxis időket idézve, állítólag megütötte az utasát, majd egy hegyes erdős területre vitte, innen pedig csak akkor lett volna hajlandó visszavinni, ha az kifizeti neki a 25.000 forintot. De hiába fizetett, a sofőr így is kirángatta az autóból és ott hagyta. 

Az ír férfi bejelentést tett a rendőrségen, ahol beazonosították a 45 éves  D. Józsefet. Kihallgatták, majd úgy döntöttek, hogy önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdenek ellene. A viteldíj mértékét pedig szabálysértési eljárásban vizsgálják meg.