Az ügyészség nem kapta meg a levelet, amit Kubatovnak küldött Vizoviczki

2016.08.16. 10:29
Polt Péterék azt sem tudják, hogy hol van ez a levél.

Az ügyészséghez nem jutott el az a levél, amelyet Vizoviczki László az előzetes letartóztatása során küldött Kubatov Gábornak. Ezt Polt Péter legfőbb ügyész válaszolta a szocialista Molnár Zsolt és Bárándy Gergely írásbeli válaszára reagálva. 

Polt szerint nyolc oldalban foglaltak le levéltöredékeket Vizoviczki Kubatovnak szóló leveléből, azonban 

nem állapítható meg, hogy a bűnjelként lefoglalt irat megegyezik-e azzal a levéllel amelyről Kubatov Gábor (...) azt nyilatkozta, hogy átadta a bűnüldözési szerveknek, mivel az nem került a Központi Nyomozó Főügyészség birtokába

- idézte Polt válaszát a Mandiner. Polt a jobbikos Staudt Gábor kérdésére válaszolva azt is elárulta, hogy nincs információjuk a levél sorsáról. 

Polt arról is írt, hogy Vizoviczki szocialista politikusokat érintő információkkal akart vádalkut kötni, de mivel a diszkókirályt kiemelkedő, bűnszervezetben elkövetett bűncselekményekkel vádolják, fontosabb őt megbüntetni, mint alkut kötni vele. 

Az állam büntetőjogi igényének az érvényesítéséhez jelentősebb érdek fűződött, mint a vele történő együttműködéshez

- írta konkrétan Polt. 

Vizoviczki 2013-ban írt levelet Kubatovnak, mert korábbról ismerte a Fidesz alelnökét, pártigazgatóját. Kubatov ezután elismerte, hogy kétszer találkozott a rendőrök megvesztegetésével, adócsalással, és vagyoneltitkolással vádolt vállalkozóval, akivel egy óvodába jártak. 

Megkérdeztük Kubatov Gábort, hogy ha nem az ügyészségnek, akkor kinek adta át a levelet. Amint válaszol, frissítjük a cikket. 

Vizoviczki László befolyásának gyengüléséről legutóbb ebben a cikkünkben írtunk, ide kattintva pedig az összes róla szóló írásunkat elolvashatja.