Szilvia
5 °C
16 °C

Hatvanan hoztak le egy embert a fáról

2016.08.16. 12:11

Majdnem 13 órán át várta egy balesetet szenvedett ultrakönnyű repülőgép pilótája egy fa tetején Németországban, hogy lehozzák - írta az MTI. 

Rendőrségi információk szerint az 59 éves német férfi az egész éjszakát egy 30 méter magas fa ágai között töltötte kisrepülőjében a baden-württembergi Schwäbisch Gmünd városa közelében.

A pilóta az első vizsgálatok szerint sértetlenül úszta meg a zuhanást, "a körülményekhez képest jól van" - közölte a rendőrség szóvivője. Elővigyázatosságból kórházba vitték.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A gép hétfő este 8 órakor zuhant a fára. A mentés a meredek, úttalan hegyoldalban nagy nehézségekbe ütközött.

Ahogy a fát megközelítették, a repülőgépet alulról kötelekkel igyekeztek stabilizálni. Reggelig tartott, amíg a pilótát kényelmetlen helyzetéből kiszabadították.

A Degenfeld és Weissenstein közötti erdős szakaszon összesen 60 szakember dolgozott a helyszínen, a hegyi mentőkön kívül kivonult a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?