Júlia, Rita
13 °C
26 °C

Jókora dugók lesznek az M5-kivezetőnél

2016.08.17. 13:57

Elkezdődik a IX. kerületi Gyáli úton, az M5-ös autópálya bevezető szakaszán, a Határ út és Illatos út feletti közúti felüljárók teljes körű felújítása augusztus 17-én - írja a BKK. A rekonstrukció várhatóan december 31-éig tart.

A felújítás első ütemében, augusztus 22-étől mindkét felüljárón sávlezárás lép életbe, a belváros felé vezető forgalmi sávokat lezárják, így a váltakozó irányú forgalom a városból kifelé vezető 2×1 sávon haladhat. Az Illatos út és Határ út felett 3,9 méteres magasságkorlátozást vezetnek be, ezért fokozott figyelemre szólít fel a közlekedési társaság. 

A felújítás során az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán az Illatos út és a Határ út feletti, valamint a villamospálya feletti 2×2 sávos közúti hidak és a hidakhoz csatlakozó töltést megtámasztó támfalak teljes felújítását végzik el. Megújulnak a hidakhoz csatlakozó töltések rézsűi, valamint a töltéseket megtámasztó támfalak. Az aszfaltburkolat felújításán túl elvégzik a pályalemez újraszigetelését, üzemi járdákat alakítanak ki, felújítják a közvilágítási oszlopokat, valamint új vízelvezető rendszert építenek ki. Korszerű, biztonsági korlátokat építenek, amiket korrózió elleni bevonattal is ellátnak.

A hidak alján elvégzik a nagy felületű hibák kijavítását, illetve azokat korszerű korrózió- és antigraffiti bevonattal látják el. A hidak vizsgálatához szükséges lépcsőket is kiépítik.