Akkora vihar volt, hogy két házba is belecsapott a villám

2016.08.17. 09:40 Módosítva: 2016.08.17. 11:54

Megvolt az eredménye a tegnap beígért esőzéseknek, éjszaka és reggel akkora viharok voltak, hogy jelentős károk is keletkeztek. Olvasónk arról küldött képet, hogy reggel nyolc körül Csömörön, Majorszegligeten kigyulladt egy családi ház. A szomszéd szerint két ikerfiú, körülbelül hatévesek is lakott ott. A tűzoltók azt közölték, hogy senki nem sérült meg a kétszáz négyzetméteres ház kiégésekor.

Később, délelőtt fél 11-kor a tűzoltók arról adtak hírt, villám csapott egy lakóház tetőszerkezetébe a kecskeméti Sarkantyú utcában is. Az épület tetőszerkezete öt négyzetméteres felületen megsérült, a födém beszakadt, a kémény pedig a szomszéd épületre dőlt. A lakóházban tízen laktak, de nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre. A tűzoltók kéziszerszámokkal bontják tovább az épület tetőszerkezetét. 

Éjjel és a hajnali órákban többfelé ébredhettünk hatalmas dörgésekre, egyre több helyen alakult ki zivatar – írta az Időkép.

Vihar söpört át az éjjeli órákban a Balaton felett, de intenzív dörgésekre, villámlásra ébredhettünk a Dunakanyarban és a főváros térségében is. A hatalmas lecsapók nagy robajt csaptak, hajnali 4-kor már a Paks–Szolnok vonalon is zivatarok robbantak ki.

A siófoki webkamera ezt rögzítette:

Az előrejelzés szerint szerdán délelőtt nyugatról kelet felé záporok, zivatarok haladnak keresztül az országon, majd délutánra csökken a csapadékhajlam, de elszórtan még egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Északnyugaton élénk lehet az északi-északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Délután 20-26 fok várható. Gyenge hidegfronti hatás várható.

Csütörtökön is lehetnek záporok, zivatarok a nyugati, délnyugati tájakon, máshol változóan felhős időre készülhetünk. Nyugaton, északnyugaton megélénkülhet a délies szél, délután 23-27 fokra számíthatunk.