MSZP: Fidesz-megrendelésre szüntették meg a nyomozást kopaszügyben

2016.08.17. 16:09

Az MSZP szerint a Fidesz megrendelésére a rendőrség megszüntette a nyomozást a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) történtek ügyében – írja az MTI. 

Nyakó István szerdán azt mondta: „A kopaszok elleni nyomozást a Fidesz megrendelésére szabotálták hosszú hónapokon keresztül, majd a Fidesz megrendelésére szüntették meg, a szálak ugyanis olyan fideszes körökhöz vezetnek, például Kubatov Gáborhoz, a Fidesz alelnökéhez, akiket az ügyészség nem akart lebuktatni.”

A nyomozás megszüntetése Nyakó szerint „félelmetes és gyalázatos üzenet”, azt jelenti, hogy az ügyészég és a rendőrség semmit nem fog tenni a jövőben, ha valakit kigyúrt verőemberek fenyegetnek és akadályoznak meg alkotmányos jogai gyakorlásában. 

Nem hagyja annyiban

Nyakó elmondta: a rendőrség úgy döntött, hogy nem élhet panasszal a határozat ellen, mert ezt csak az ügy sértettjei tehetik meg, ő viszont nem sértett. Nem hagyja annyiban az ügyet, ennek ellenére panasszal fordul az ügyészséghez. 

Nyakó István emlékeztetett arra, hogy Kúria korábban kimondta: a kopaszok akadályozták alkotmányos jogai gyakorlásában. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság március 4-én közölte, hogy nyomozást rendeltek el a február 23-án az NVI-nél történtek miatt. A rendőrség a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Február 23-án kisebb tömeg jelent meg az NVI Alkotmány utcai épületének kapujánál, arra várva, hogy a Kúria honlapján megjelenjen az a végzés, amely megnyitja az utat egy újabb népszavazási kérdés benyújtása előtt a vasárnapi boltzár ügyében. A kérdést végül elsőként egy magánszemély, Erdősi Lászlóné tudta leadni, megelőzve Nyakó István MSZP-s képviselőt; a szocialisták szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több kopasz férfi akadályozta politikusukat. A Fidesz elhatárolódott a történtektől, míg ellenzéki pártok szerint diktatúrákba illő bűncselekmény történt.