Salamon
0 °C
13 °C

Nem kezd semmit egyelőre a BKK az ír Sziget-fesztiválozót megverő taxissal

2016.08.17. 15:00

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyelőre nem kezdett semmit azzal a taxisofőrrel, akit vasárnap állítottak elő önbíráskodásért a rendőrök, miután 25 ezer forintra húzott le egy ír férfit, majd utána még meg is verte a Sziget Fesztiválról a szálláshelyére tartó külföldit.

A BKK az MTI megkeresésére azt magyarázta, egyelőre azért nem lépnek, mert

  • hozzájuk nem érkezett bejelentés az esetről
  • a sajtóból értesültek az eseményekről
  • azt sem tudják, hogy taxitársasághoz tartozik-e a sofőr
  • és csak rendőrségi adatok birtokában indítanak eljárást az ír utasát megverő taxis ellen.

Ha a bejelentést kivizsgálják és azt megalapozottnak találják, vagy ha a hatóság tájékoztatja a taxis elmarasztalásáról a BKK-t, vagy esetleg ha az ír férfi maga tesz náluk bejelentést, majd csak akkor vonhatják meg a sofőrtől a taxiállomás-használati hozzájárulást.

25 ezer lett a 2500 forintos útból

A sértett vasárnap a Sziget Fesztiválról ment volna a margitszigeti szálláshelyére taxival, de miután nem tudott kártyával fizetni, egy bankautomatához vitte a sofőr. Itt kivett 20 ezer forintot, hogy kifizesse a normál esetben 2000-2500 forintos utat. Megkérte a taxist, hogy vigye haza, az viszont csak 25 ezer forintért lett volna erre hajlandó. Az ír fesztiválozó sokallta az összeget, ezért megkérte a vezetőt, hogy menjenek a rendőrségre és ott majd rendezik az ügyet. A taxis ehelyett elvitte egy hegyes területre és azt mondta neki, csak akkor jut vissza a városba, ha fizet.

Az ír férfi megijedt, kifizette a 25 ezer forintot, de így sem jutott vissza a szállodájába: a sofőr kirángatta a kocsiból és elhajtott. A sértett ezért begyalogolt egy rendőrkapitányságra és panaszt tett, ahol beazonosították D. József 45 éves taxist. A BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága önbíráskodás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.