Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Operatív törzs: Jó időnk lesz a tűzijátékon is

2016.08.20. 16:46

Az esti tűzijáték biztonságos körülmények között megtartható Budapesten az augusztus 20-i központi ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős Operatív Törzshöz (OT) eddig érkezett meteorológiai előrejelzések szerint - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) szombat délután az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy Budapesten az előrejelzések szerint továbbra is csapadékmentes, tiszta időre lehet számítani. Estig olykor még megélénkülhet a szél, de aztán valamelyest mérséklődik a légmozgás. Késő este 23-24 fok várható.

Felidézték, hogy az állami ünnep központi programjai reggel a Parlament előtti Kossuth téren kezdődtek, ahol 104 frissen végzett hadnagy tette le a tiszti esküt. Délelőtt a Sándor-palotában átadták a Magyar Szent István Rendet, Magyarország legmagasabb állami kitüntetését. A Clark Ádám téren Magyarország tortájának felvágásával, a Szent István-napi kenyér elkészítésével és gyermekeknek szóló programokkal folytatódtak a nap eseményei.

Egész nap látogatható a Magyar Ízek Utcája a Lánchíd utcában, valamint a Mesterségek Ünnepe a budai Várban.

A lezárásokról, a fővárosi tömegközlekedésről itt, az ünnepi politikusi nyilatkozatokról itt, a kitüntetésekről pedig itt olvashat.