Júlia, Rita
13 °C
26 °C

Kopaszok az NVI-nél: az MSZP az ügyészséghez fordul

2016.08.23. 14:28

Az MSZP ellenbeadványt nyújt be az ügyészségnek azután, hogy a rendőrség megszüntette a nyomozást a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) történtek ügyében. Mint közleményükben írják, nem hagyják, hogy

a kopaszbalhét a Fidesz a 2018-as választás sikeres főpróbájának tekintse.

Meglátásuk szerint a fideszes verőemberek fenyegetéssel és testi erővel megakadályozták a választói jogok gyakorlását, és mivel a rendőrség szerint ez nem volt bűncselekmény, nem lesz az 2018-ban sem, így a verőemberek bárkit megakadályozhatnak majd a szavazásban.

Nyakó istván korábban azt állította, hogy

a kopaszok elleni nyomozást a Fidesz megrendelésére szabotálták hosszú hónapokon keresztül, majd a Fidesz megrendelésére szüntették meg, a szálak ugyanis olyan fideszes körökhöz vezetnek, például Kubatov Gáborhoz, a Fidesz alelnökéhez, akiket az ügyészség nem akart lebuktatni.

Mint ismert, február 23-án kisebb tömeg jelent meg az NVI Alkotmány utcai épületének kapujánál, arra várva, hogy a Kúria honlapján megjelenjen az a végzés, amely megnyitja az utat egy újabb népszavazási kérdés benyújtása előtt a vasárnapi boltzár ügyében. A kérdést végül elsőként egy magánszemély, Erdősi Lászlóné tudta leadni, megelőzve Nyakó István MSZP-s képviselőt; a szocialisták szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több kopasz férfi akadályozta politikusukat. A Fidesz elhatárolódott a történtektől, míg ellenzéki pártok szerint diktatúrákba illő bűncselekmény történt.