Kétfarkú: Már 500 ellenplakátra összegyűlt a pénz

2016.08.23. 08:52 Módosítva: 2016.08.29. 09:13

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a Népszabadságnak elmondta, hogy kevesebb mint egy hét alatt 15 millió forintot küldtek a támogatóik a kvóta népszavazásra reagáló ellenplakátokra. Ebből már 500 ellenplakátot és százezer darab A4-es falragaszt tudnak kinyomtatni, ami akár már a jövő héten utcára kerülhet - a gyűjtés azonban a népszavazás kezdetéig folytatódik.

Egyelőre két plakát szövegére van konkrét terv:

  • Tudta? A bevándorlási válság kezdete óta több mint 300-an utaztak a felcsúti kisvasúton.
  • Tudta? Nem Brüsszel nem egy városnyi nem illegális bevándorlót akar Magyarországra telepíteni.

Az ellenplakátok színvilágáról és további üzeneteiről még folyik az egyeztetés, azonban az már biztos, hogy szerepel majd rajta az MKKP azon javaslata, miszerint nem bojkottálni kell a referendumot, hanem szabotálni vagyis érvénytelenül szavazni. 

A bojkott önmagában kevés. Ha valaki nem megy el szavazni, abból nem érthető, hogy nem érdekli ez az egész, vagy ellene van. Azt gondoljuk, hogy hülye kérdésre, hülye választ érdemes adni. Érvénytelen szavazattal ki tudod fejezni azt, hogy érdekel ez az egész dolog. Foglalkoztat, de nem vagy hajlandó az ő játékszabályaik szerint játszani

- mondta Kovács korábban az Átlátszónak adott interjújában. Álláspontjukat egyébként támogatja a civil jogvédő Helsinki Bizottság is.