Endre, Elek
16 °C
28 °C

Keményen beszólt Ádernek egy filmrendező Bayer keresztje miatt

2016.08.24. 19:29

Folytatódik a Bayer-saga, ezúttal Fliegauf Bence filmrendező írt nyílt levelet Áder Jánosnak. A filmrendező szerint bár Adolf Hitler vegetáriánus volt és ezért az „ökológiai lábnyoma tiszteletre méltóan kicsi volt”, emellett szuper autópályákat építtetett, sőt, a munkanélküliség felszámolásáért is sokat tett, ez pedig azt bizonyítja, hogy „senkinek a munkássága nem fehér és fekete. (...) Bayer Zsolté például mocskos”- folytatja Fligeauf.

A filmrendező idéz egy részletet Dr. Szabó Zsolt ügyész perbeszédéből, amely 2013. május 22-én a Budapest Környéki Törvényszéken hangzott el a roma családok sérelmére elkövetett gyilkosságsorozat perében. Eszerint az elsőrendű vádlott, "K. Árpád ugyan elhárította, hogy az általa elismert bűncselekmények indítékáról számot adjon, azonban a legelső nyomozati kihallgatásán nyilatkozott arról, hogy a galgagyörki magyar család elköltöztetéséről szóló, Bayer Zsolt által készített hosszú televíziós riport nagyon felháborította, többször is megnézte."

"Ön és a magyar kormány tevékenységét figyelve egyre többet gondolkodom azon, miről lehetett ott szó, annak idején a Bibó kollégiumban. Nehéz elhinni, hogy nem látja be: Bayer Zsolt nem újságírással foglalkozik, hanem uszítással" - írja a filmrendező, aztán hozzátette: a sunyiságot és az aljasságot nem érdemes lovagkereszttel jutalmazni, egyszerűen azért, mert "ezeknek az emberi minőségeknek nincs semmi köze a lovagiassághoz".

"Nekem nincs lovagkeresztem, kitüntettek viszont egy Érdemkereszttel. Nem Öntől kaptam. Bayer Zsolt állami kitüntetése elleni tiltakozásom jeléül mégis Önnek küldöm vissza. Dugja – hogy mást ne mondjak – a többi közé!" - zárta a nyílt levelet.