Drogdíler nagyhalat fogtak Józsefvárosban

2016.08.25. 12:50

Elfogták a rendőrök K. István, aki a gyanú szerint Józsefváros egyik legnagyobb drogelosztóját vezette egy bérelt lakásból – a házkutatáskor minden zugból kábítószer és készpénz került elő, írta a Police.hu szokatlan részletességgel.

„A nyár folyamán több drogárust elfogtak a józsefvárosi zsaruk, kit buszon, kit kapualjban, kit bérelt lakásban. Egy dolog közös volt bennük: az igazságügyi vegyész szakértő szerint ugyanolyan anyagot árultak, tehát azonos forrásból szerezhették be a kábítószert, amfetamintartalmú speedet és kristályt.”

Egyértelműnek tűnt, van egy nagyhal a környéken, ezt a központi elosztót akartuk elfogni – mondta Nagy Béla törzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője.

Ehhez klasszikus módszert választottak:

  • Talpaltak
  • információt szereztek
  • utcákat jártak be

, hogy megtudják, ki az utcai dílerek közös pontja és hol rejtőzhet.

A józsefvárosi akciósok augusztus elején eljutottak egy Gyömrői úti ingatlanhoz, ahol feltűnően sok drogfüggő kereste ugyanazt az embert.

Ekkor került a képbe a budapesti K. István (55) lehetett a nagykereskedő, aki a kőbányai házban titokban bérelt egy másik lakást is, azt használta drograktárnak.

A józsefvárosi rendőrök aztán a bizonyítékok birtokában, a kőbányai kollégákkal karöltve intézkedtek K. István ellen, akinek a zsebében talált kulcsok egyike a titkon bérelt lakásé volt.

463,9 gramm – a gyorsteszt szerint amfetamint tartalmazó – kábítószergyanús anyagot találtak, a pontos összetételt később határozzák meg. Az udvaron 12,5 gram kristályra is bukkantak. Kreisz Zsuzsanna alezredes és Trini nevű drogkereső kutyája segítségével. „ A remek orrú német juhász közel négymillió forintnyi drogot talált.”

„A zsaruk nem találtak olyan zugot, ahonnan ne került volna elő rejtett bankóköteg, dőlt a pénz a ruhák zsebeiből, vázákból, fiókokból, ágyneműből.

Négy és fél millió forintot számoltak össze a házkutatás során a zsaruk a legális jövedelemmel nem rendelkező K. István lakásában.”

A férfi nem csupán droggal üzletelt, a NAV vámos szakembereit is a helyszínre kellett hívni egy nyolcmillió forint értékű, zárjegy nélküli cigarettakészlet miatt. Rengeteg műtárgy volt a lakásban, XIX. századi bibliák, porcelánok, érmék, bélyegek, ezek eredetét is vizsgálják. K. István ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a bíróság augusztus 17-én elrendelte előzetes letartóztatását.