Három hét múlva szabadulhat Tasnádi

2016.08.25. 08:59

Szeptember 15-én szabadulhat Tasnádi Péter a tiszalöki börtönből, miután letöltötte a büntetését, írja a Bors.

A volt üzletember azonban nem izgalmak nélkül tölti az utolsó börtönbeli napjait, a lap szerint ugyanis kedden akarata ellenére átvitték a pszichiátriára. A hírt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nem erősítette meg, mint közölték, konkrét fogvatartottról nem árulhatnak el semmit.

Bár Tasnádi egy egri öröklakásban akar új életet kezdeni élettársával és iskoláskorú kislányával, elképzelhető, hogy nem sokáig élvezheti majd a szabadságot, ugyanis egy vesztegetési ügyében rövidesen jogerős ítéletet hozhat a Fővárosi Ítélőtábla. A vád szerint a vállalkozó ellen életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt folytatott büntetőügyben hárommillió forintot fizettek valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért, hogy enyhébb büntetést kapjon.

Tasnádit 1992-ben felfüggesztett börtönre ítélték zsarolás, lőfegyverrel való visszaélés miatt, majd 1999-ben az első magyar maffiaper főszereplője lett. Négy és fél év börtönt kapott. 2006-ban azzal vádolták, megbízást adott volt felesége megölésére, sósavval öntette le anyósa arcát. Ebben az ügyben 2012-ben ítélték jogerősen hét évre.  • Hírek
  • Bankszámla