168 óra: Várhegyi Attila embere állhat a közmédia lehallgatási botránya mögött

2016.08.25. 10:22

Az MTVA-vezér lehallgatási ügyének nyomozásáról közölt hosszú cikket "a nyomozásra rálátó forrásokra" hivatkozva a 168 óra hetilap. Emlékezetes: Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatójának szobájában márciusban találtak lehallgatókészüléket. 

A 168 óra most azt írja, a rendőröknek is kínos, hogy még mindig nem zárult le a nyomozás, holott minden jel arra utal, hogy az egész mögött Vas Imre üzemeltetési igazgató áll, aki viszont Várhegyi Attila egykori fideszes politikus, jelenlegi MTVA-tanácsadó bizalmasa. A cikk szerint a következő szálak vezetnek Vashoz:

  1. Már a lehallgatókészülék megtalálásakor eljutottak a rendőrök egy szekrényhez, amelyben egy másik hangrögzítőt és egy kamerát találtak, és amihez állítólag csak Vasnak van kulcsa
  2. A helyszíneléskor Vas zavarodottan válaszolta a rendőrök kérdésére, hogy az eszközök telepítése "magasabb célokat szolgált"
  3. Nem a főbejáratot, hanem a VIP-parkolót és Vas kártyáját használták a berendezés telepítői
  4. A rendőröknek van egy videofelvételük a berendezések kipróbálásáról, a tanúk ezen Vas Imrét ismerték fel

Vas Imréről megjegyzi a lap, hogy 2015-ben került az MTVA-hoz, korábban viszont Várhegyi Attila mellett dolgozott kabinetfőnökként, amikor Várhegyi Szolnok fideszes polgármestere volt.

Várhegyinek tanácsadóként meghatározó szerepe van a közmédia irányításában, reklám- és tanácsadó cége, a Prestige Media emellett rendszeresen nyer közpénzes tendereket. Emellett Várhegyinek a sajtóhírek szerint szerepe volt az Origo 2014-ben kezdődött átalakításában is.