Fülöp, Evelin
EUR 392,42 Ft
USD 367,65 Ft
13 °C
27 °C

Véletlenül talált DVD-ért terjesztették fel Bayer Zsoltot

2016.08.25. 07:41

Valóban nem egyeztetett senkivel a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány alelnöke, amikor lovagkeresztre terjesztette fel Bayer Zsoltot az államfőnél. Pintér Jolán szerint jogszerűen járt el, amikor kezdeményezéséről nem szolt az alapítvány elnökének, de utólag úgy gondolja, „morálisan ez nem volt helyes” – nyilatkozta az alelnök a Népszabadságnak. 

A felterjesztésről előzetesen nem értesített alapítványi elnök, Stark Tamás korábban elmondta, nem ismeri Bayer ilyen irányú munkásságát, noha ez a szakterülete. Az alapítvány elnöke szerint az újságíró méltatlan az állami kitüntetésre.

Pintér Jolán viszont kitart amellett, hogy alapvetően helyesen járt el. „Az én szemszögemből Bayer Zsoltnak nem kell visszaadnia a kitüntetését, de én nem olvastam a publicisztikáit, csak a Gulag-témával kapcsolatos dolgokra figyeltem.”

Az alelnök visszautasítja, hogy politikai sugalmazásra javasolta volna a díjra Bayert. 

A Magyar hírlap publicistája úgy jutott az eszébe, hogy 

éppen háttérfilmet keresett az aktuális koszorúzáshoz, amikor egy Echo tv-s DVD-t talált Bayer Zsolt műsorával a Gulagokról.

Az alelnök szerint túl nagy a vihar Bayer lovagkeresztje körül – eddig tiltakozásul 77-en adták vissza saját korábbi kitüntetésüket –, ezzel ő a jövőben nem is kíván többet foglalkozni. 

Az elmaradt egyeztetés miatt ugyan „ostorozom is magam, de saját magam felé nincs lelkiismeretfurdalásom, mert aki beszél a Gulagról és ráirányítja a figyelmet az ott történt sorstragédiákra, borzalmakra, az számomra mindennél többet ér.”

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás