Illés
17 °C
28 °C

Elvette egy rendőr pisztolyát egy afgán menekült Szegeden

2016.08.27. 13:51

Elvette az őt felügyelő rendőr pisztolyát egy húszas évei végén járó afgán férfi a szegedi Bevándorlási és Állampolgársági hivatal épületében, írta a Kiskunhír.hu.

A lap szerint a menekült maga ellen akarta fordítani a fegyvert, de nem tudta, hogyan kell használni a pisztolyt, így csőre sem töltötte, de még a ravaszt sem húzta meg.

A Kiskunhír azt írta, a helyszínen lévő rendőrök leteperték a fiatal menekültet és visszavették a fegyvert. A férfit aztán a Csongrád megyei rendőrök őrizetbe vették.

Megkerestük a rendőrséget az üggyel kapcsolatosan, ők a Csongrád Megyei Főügyészséghez irányítottak minket. Ott türelmet kértek, azt mondták, hamarosan közleményt adnak ki.

Közben a Délmagyart már tájékoztatta az ügyészség. A lap azt írta, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el és őrizetbe vette azt az afgán férfit, aki az előállítása során rátámadt az őt kísérő rendőrökre.

A gyanú szerint a férfit Kecskemétről szállította a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság három rendőre a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi épületébe péntek délután. Az előállítás során a megbilincselt afgán férfi egyre türelmetlenebbé és agresszívebbé vált, mire az egyik rendőr megpróbálta lefogni.

A gyanúsított a rendőr fegyvertokjában levő pisztoly markolatára ráfogott, kioldotta a fegyverrögzítőt és kihúzta a tokból a pisztolyt két kézzel fogva, csővel előre nézve. Ezután a fegyvert a saját mellkasához szorította. A három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, nehogy használni tudja a fegyvert.

Az egyik rendőrnek sikerült kicsavarni a pisztolyt az afgán férfi kezéből, még mielőtt azt használni tudta volna. A több perces dulakodásban az egyik rendőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett: a gyanúsított az ellenállás során megharapta.

A lőfegyverrel visszaélés bűntette, továbbá a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a mai napon az őrizetbe vétel mellett gyanúsítottként hallgatta ki az afgán férfit, akinek az előzetes letartóztatását is indítványozni fogja az ügyészség a nyomozási bíró előtt - írta az ügyészség közleményére hivatkozva a Délmagyar.