Újabb egykori ellenzéki politikus kapott posztot a kormánytól

2016.08.27. 09:31

Beosztott diplomataként dolgozik a jövőben a prágai nagykövetségen Ertsey Katalin, az LMP-ből 2013-ban kilépett egykori országgyűlési képviselő - írta szombati számában a Népszabadság.

A lappal a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azt közölte: úgy gondolják, hogy Ertsey Katalin az eddigi közéleti és szakmai pályafutása alapján jól fogja ellátni a feladatát. Közölték azt is: a KKM vezetése a külügyet nemzeti ügynek tekinti, nem kizáró ok, ha valaki korábban ellenzéki párt tagjaként tevékenykedett.

A Népszabadság felidézi: Ertsey Katalin, aki magyar-esztétika szakon szerzett diplomát, 1988-ban belépett a Fideszbe, majd a vállalati és non-profit szektorban tevékenykedett fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás területén, 2010-ben pedig az LMP országgyűlési képviselője lett.

2012-ben viszont felfüggesztette párttagságát, mert "az ocsmány politikai alkuk és kontraszelekció diadalának" tartotta a frakcióelnökségi szavazást (az akkori LMP-s belviszályokról itt olvashat). 2013-ban kilépett a pártból. A Parlament honlapja szerint fél évig volt független, utána ismét LMP-s képviselő lett, így is fejezte be a ciklust.

A héten Dobolyi Alexandra MSZP-s politikusról is kiderült, hogy diplomáciai feladatot kap, ő Moldovában lesz nagykövet.

Az elmúlt években több, korábban ellenzéki pártban politizáló politikus is kapott pozíciót vagy más segítséget az Orbán-kormánytól.Itt gyűjtöttük össze őket.  • Hírek
  • Bankszámla