Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Lopott traktorral menekült a rendőrök elől, de nem jutott messzire

2016.08.28. 11:12 Módosítva: 2016.08.28. 11:43

Lopott traktorral menekült szombat este egy férfi Hajdúsámsonról, de az eredeti tulajdonos a nyomába eredt, és végül erdei autós üldözés után a rendőrök elfogták - írja a Police.hu. 

n3823749 0
Fotó: Police.hu

Egy férfi értesítette a rendőrséget 2016. augusztus 27-én este 9 körül, hogy Hajdúsámson külterületén lévő tanyájáról ismeretlen tettes ellopott egy traktort, de ő észrevette, és egy földúton egy kisteherautóval követi a jármű nyomát Nyírmátonfalva irányába. A nagy erőkkel a helyszínre érkező rendőrök pár perccel később Újléta külterületén, egy erdős részen észrevették a lopott traktort, amely velük szemben jött a szűk földúton.

A megkülönböztető jelzés ellenére a traktortolvaj nem állt meg, a sofőr ki akarta kerülni a rendőrautót, de ez csak úgy sikerült, hogy közben meghúzta annak oldalát, majd bekanyarodott az erdőbe. A férfi ezután kiugrott a mozgó járműből, a traktor nekihajtott egy fának, ő pedig futva menekült a helyszínről, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A 31 éves H. Péter monostorpályi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A kihallgatáskor kiderült, a tolvajt egy másik férfi, Sz. Sándor vette, hogy lopja el a traktort, amelyet egy elhagyatott tanyán kellett volna elrejtenie. A terv szerint Sz. később eladta volna a gépet, az abból származó haszonból fizette volna ki H. Pétert és egy harmadik férfit, Sz. Tibort. Az ő feladata lett volna, hogy a jármű elrejtése után hazavigye a tanyáról H. Pétert, de ehelyett a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai elfogták. Az 52 éves hajdúsámsoni Sz. Sándort és a 29 éves hosszúpályi Sz. Tibort a rendőrök előállították.

Mindhárom gyanúsított elismerte, hogy benne volt a bűntényben, a Debreceni Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.