Ödön
2 °C
11 °C

Orbán Viktor Ferenc pápánál járt audiencián

2016.08.28. 16:10 Módosítva: 2016-08-28 16:19:55

Orbán Viktor miniszterelnök a Közel-Keleten szolgáló keresztény vezetőkkel tanácskozott szombaton Rómában, és ha már ott volt, a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött kép tanúsága szerint ellátogatott Ferenc pápához is.

14100426 10154361302151093 5161417505056060682 n
Fotó: Orbán Viktor

A szombati megbeszélésen III. Junan szír katolikus pátriárka, Bésara Butrosz Rai maronita pátriárka, Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke, II. Ignatius Afrám szír ortodox pátriárka és Anba Gabriel kopt püspök vett részt, a fő téma a keresztényüldözés volt. 

A magyar miniszterelnök másnap kihasználta az alkalmat, és elment az augusztus 28-ára meghirdetett pápai audienciára a Vatikánba. Orbán az eseményen vélhetően nem miniszterelnöki minőségben, hanem magánemberként vett részt. A pápai kézfogást megörökítő fotó vasárnap délután került fel a Facebookra, ahol a kommentek alapján nem aratott osztatlan sikert.

Az utóbbi időben sok, saját bevallása szerint keresztény-konzervatív nézeteket valló ember is élesen kritizálja a pápát menekültbarát nézetei miatt, ilyen például a lovagkereszttel kitüntetett Bayer Zsolt is, aki szerint Ferenc pápa vagy demens vénember, vagy csak simán egy gazember. Orbán posztján a jelen pillanatban legtöbb lájkkal rendelkező hozzászólás szerint:

A képen látható Európa egyik legkeresztényebb embere, aki Európát védi a muszlimoktól...mellette Ferenc pápa!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?