Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kormány után a Kétfarkú Kutya Párt költ legtöbbet a népszavazásos kampányra

2016.08.29. 14:44 Módosítva: 2016-08-29 14:55:49

Nagyon szegények a magyar ellenzéki pártok, vagy nagyon nem akarnak költeni az október 2-án tartott betelepítési kvóta elleni népszavazás kampányára. A Hvg.hu megkérdezett mindenkit az ellenzéki oldalon, íme az eredmények: 

  • Fodor Gábor és a Liberális Párt 10 millió forintból fog az igen mellett kampányolni, ehhez folyószámlahitelt vesznek fel. 
  • Az MSZP "tízmilliókkal" számol saját büdzséből, valamint mivel frakcióval rendelkeznek a parlamentben, ingyen is hirdethetnek majd a tévében és rádióban. Ők a távolmaradásra próbálják rávenni a híveiket. 
  • A DK nagyjából 10 milliót tervez költeni, de folyamatosan gyűjtenek. Gyurcsányék pártja szintén a távolmaradás mellett kampányol. 
  • Az LMP nem száll be a kampányba, mivel "felesleges cirkusznak" tartják, így nem is költenek erre. 
  • Az Együtt 3-5 millió forintot költ a saját kampányára, ezen kívül 10-20 millió forintból a PM-mel és a MoMa-val lesznek közös óriásplakátjaik is. Az Együtt az MSZP-hez és a DK-hoz hasonlóan azt akarja, hogy ne menjenek szavazni az emberek. 
  • A Jobbiknál egyelőre "nem tudták" megmondani, mennyiből jön ki a kampányuk. Ők a népszavazáson a kormánnyal azonos álláspontot képviselnek majd. 
  • A legtöbb pénzt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt költi a kampányra, nekik múlt csütörtökig 22 millió forint gyűlt össze (most már 26 milliónál tartanak), de októberig folyamatosan várják az adományokat. 

Az erőviszonyokat jól leírja, hogy a kormány május közepe óta 3 milliárd forintot költött a Tudta-e című tájékoztató kampányra, ami ötször annyi, mint amennyiből a magyar reformok sikerét hirdették, de háromszor több a tavalyi bevándorlásellenes kampány költségeinél is.