9 gombóc fagyi elrablása = 1 hónap előzetes letartóztatás

2016.08.29. 16:23 Módosítva: 2016.08.29. 23:03

A Birosag.hu szerint az Encsi Járási Bíróság nyomozási bírája augusztus 25-én előzetes letartóztatásba helyezett egy embert, aki az eddigi információk szerint kirabolt egy gönci cukrászdát. 

Egész pontosan a gyanúsított augusztus 19-én belépett a vendéglátó egységbe, ahol pénzt, fagylaltot és üdítőt követelt az eladótól. A támadó azzal fenyegetőzött, hogy ha nem adják oda, amit kér, akkor megszurkálja az eladót, aki ha értesíti a rendőrséget, akkor a bíróságon rendőrök előtt fogja leszúrni. 

A fenyegetések hatására az eladó fagylaltot adott a gyanúsítottnak, aki két üveg üdítőt is elvett az egyik polcról. A rabló a kasszához is odalépett, megnézte, hogy van-e benne pénz, majd távozott a cukrászdából.

Végül a gyanúsított összesen 9 nagy adag fagylaltot és 2 üveg gyömbéres üdítőt rabolt. 

A Miskolci Törvényszék szerint "a bűncselekmény tárgyi súlya és a kiszabható büntetés jelentős büntetési tétele" miatt önmagában feltételezhető, hogy a gyanúsított megszökik vagy elrejtőzik, pedig megjegyzik, hogy az illető büntetlen előéletű és nem rendelkezik bejelentett munkahellyel. A bíróság szerint fennáll annak a veszélye is, hogy ha a gyanúsított szabadlábon védekezik, akkor befolyásolhatja a tanúkat, ami nehezítheti a bizonyítást. 

Minden körülményt mérlegelve végül arra jutott a Miskolci Törvényszék, hogy szeptember 25-ig meghosszabbítja a rabló előzetes letartóztatását, ami jelen esetben a legsúlyosabb kényszerintézkedés. A törvényszék határozata nem jogerős.