Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

20 holokauszttagadó weboldalt záratott be az ügyészség

2016.08.29. 10:24

Az 5. és a 13. kerületi ügyészség indítványára a bíróság csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el, amelyeken egy holokauszttagadó könyv volt beszerezhető, illetve annak tartalma megismerhető.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint egy svéd író tollából, magyar fordításban olyan könyv jelent meg Magyarországon, amelyben a szerző azt állította, hogy a gázkamrákban történt tömeggyilkosságok története pusztán egy mítosz, illetve hazugság. Az írás szerint a zsidóságot bár érték megaláztatások, gyötrelmek, de a Hitler vezette Németországnak nem volt célja az európai zsidók likvidálása, államilag szervezett megsemmisítése.

Mivel a könyv egyértelműen tagadja a nemzeti szocialista rendszerek által elkövetett népírtás, illetve emberiség elleni cselekmények tényét, a bíróság a bűncselekmény folytatásának megakadályozása érdekében a bíróság elrendelte a weboldalak ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét.

A könyv magyarországi forgalmazásával foglalkozó cég vezetője ellen a nyomozó hatóság a nemzeti szocialista rendszer bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt korábban nyomozást rendelt el, de mivel az elkövető külföldön tartózkodik, a nyomozást felfüggesztették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?