Zsuzsanna
0 °C
10 °C

Harapós combokkal és szexuális ajzószerekkel támad a jobbikos nőmagazin

vona cover.gif
2016.08.30. 15:48

Vona Gábor felesége milyen szexuális ajzószereket nem próbált? És mennyire fontos a nagy pénisz a politikus volt titkárságvezetőjének?

Ilyen kérdéseket feltenni nem túl ízléses, de a helyzet az, hogy ezekre a választ maguk az érintettek írják le mostanában nagy nyilvánosságnak, maguktól. Az olvasásukhoz elég az Igenélet.hu nevű női portálra vagy annak Facebook-oldalára, a kommentekhez kattintani.

igenelet

Kis csavar azért van a történetben, az ugyanis csak az avatottaknak lesz azonnal világos, hogy kiknek a cikkeit olvassa. Az impresszumban V. Szabó Krisztina, Szabó Judit, Cserhalmi Ágnes, Zigó Judit, Sinkovics Szilvia szerepel, de akár azt is mondhatjuk, hogy ők

  • Vona Gábor felesége,
  • Vona Gábor feleségének testvére, egyben Vona volt titkárságvezetője,
  • Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő felesége,
  • Kőbánya jobbikos képviselőjelöltje és 
  • a Jobbik-közeli Barikád újságírója.

A weboldal grafikusa Laboncz Edina, aki a Hazai Pálya című jobbikos pártlap művészeti vezetője is.

Mindenhol a Jobbik

A WaybackMachine nevű, internetes oldalakat archiváló projekt tavaly szeptemberben archiválta először az oldalt. Akkor még az Impresszumban Sándor Csilla és Szilvási-Kassai Eszter is szerepelt. Ők is Jobbik-közeliek: Sándor a Barikád riportere, Szilvási-Kassai pedig a párt volt budapesti sajtófőnöke. 

A domaint Balczó Mátyás regisztrálta, aki Balczó Zoltán jobbikos politikus fia, a Barikád szerkesztője, és Sándor Csilla férje. 

Az Igenélet nincs benne az NMHH sajtótermék-nyilvántartásában, így csak Vona-Szabó Krisztina elmondásából tudni, hogy az Igenélet Kft. a hivatalos kiadója. 

A Céginfó szerint Igenélet Kft. néven Pörzse Sándor és Szabó Judit csináltak céget még 2010-ben, de 2015 októbere óta Szabó egyedüli tulaj és ügyvezető. Az értékesítés nettó árbevétele az alapítás óta folyamatosan nulla forint.

A szerzők őszintén vallanak magukról a bemutatkozó oldalukon, csak a pártkötődést nem említik: V. Szabó Krisztináról például megtudhatjuk, hogy retteg a békáktól, nem szereti a zellert, de a papírboltok illatát igen. Azt viszont nem, hogy a férje a legnagyobb ellenzéki párt elnöke.

Az újságra egyébként nehéz ráfogni, hogy politizál, vagy bármiféle radikális-jobbos életszemléletet közvetítene. Noha a sok tucat versidézet közé becsúszik egy-egy Wass Albert, van Trianon is, pártok, politikusok nevét nem említik, leírják, hogy egy füves cigitől senkinek semmi baja nem lesz, olvashatunk arról, mennyire elítélendő a liftbe szellentés, mi a trend „odalent”, van interjú a kozmopolita Frei Tamással .

De a fő hangsúly a női lapokból és életmódmagazinokból ismert témákon van: body-shaming, beach body, összedörzsölődő combok elleni női praktikák, család, önmegvalósítás, a nő helye a világban, horoszkópok, bölcs idézetek, receptek.

A Jobbik sem reklámozza különösebben a weboldalt, igaz, nem is hallgatják el. A jobbik.hu a Google szerint egyszer említi a szót, de akkor még nem weboldalra utalva: 2014-ben az aktuális Barikád tartalomjegyzékét ismertetve írt az Igenélet nevű közösség megalapításáról. Ott még Vona-Szabó Krisztinaként nyilatkozik V. Szabó, és azt mondja,

Ha már a Jóisten egy politikai vezető mellé rendelt, s ezáltal közszereplő(cské)vé tett, még ha olykor csak háttal szerepelek is néhány fotón, érzek némi felelősséget az enyéim iránt.
 

Vona Gábor pedig a Facebookján ajánlja néha a lapot, legutóbb például a macskájuk, Körmi úr csodás gyógyulásáról szóló cikket.

Vona-Szabó Krisztina az Index megkeresésére azt mondta, ő álmodta meg az oldalt, és az elképzeléseihez keresett a baráti körében együttműködőket. „Az igenelet.hu nem világmegváltó céllal alakult, csupán egy felületet szerettem volna, ahol politikamentesen, de nem elzárkózva és figyelmen kívül hagyva a közélet történéseit, írhatunk mindenről, ami minket, modern-konzervatív nőket (és férfiakat is akár) foglalkoztat.

Mert bármilyen elképzelhetetlen is egyeseknek a mai fullasztó magyar közéletben, de a politikán túl is van élet, még egy politikus feleségének, családtagjának is.

Vona-Szabó azt is mondta, hogy ő „egy pártelnök felesége”, akinek saját élete, önálló gondolatai vannak, és igénye arra, hogy a férjén túl is meghatározza magát. Ezért jegyzem V. Szabó Krisztaként az írásaimat, mert még azt sem szerettem volna, hogy a Vona név esetleg prekoncepciókat indítson el az olvasókban, s valaki csak a Vona név miatt kövessen, más meg kizárólag a nevem miatt utasítsa el az oldalt.

A lapnak elmondása szerint havi 65 ezer látogatója van (a Similarweb szakoldal 80 ezerre teszi az olvasottságot, felük a Facebookról, bő 40 százalékuk pedig hírgyűjtő site-okról érkezik) , egyelőre hobbiból működnek, de a jövőbeni céljuk az, hogy bevételük is legyen. Ehhez az Igenélet Kft. adja a cégszerű hátteret (erről lásd keretes írásunkat jobboldalon). A Facebookon 21 ezer követőjük van, sokan közülük baloldali pártokat, politikusokat, vagy épp a Jobbikot teljes erővel támadó újságokat is lájkolnak.

Vona-Szabó azt írta, sem a Jobbikkal, sem mással nem egyeztetett előzetesen a weboldal elindításáról. „A férjemnek említettem tavaly tavasszal, hogy szeretnék egy ilyen jellegű portált, ő támogatta az elképzelésemet – írta, hozzátéve: senkitől nem kapnak pénzt, beleértve a Jobbik összes intézményét.

Az igenelet.hu-nak annyi köze van a Jobbikhoz, hogy én vagyok a párt elnökének felesége

 – írta. 

Részletek a Vona-Szabó Krisztinával készült e-mail-interjúból

Ha hobbiból készítik az oldalt, nem aggályos-e a Jobbikkal vagy annak lapjaival munkaviszonyban álló emberek ingyenmunkájára számítani?

Ezt a kérdést nem értem. Miért lenne aggályos az „ingyenmunka”? A barátaimmal működtetjük a portált, az elején is így indultunk, a szerzők felnőtt, beszámítható, önállóan dönteni képes emberek, akik saját elhatározásukból, szabad akaratukból csatlakoztak az Igenélet csapatához, „szerelemből” írnak. A munkahelyükön meg fizetést kapnak, amihez nekem semmi közöm.

Miért nem jelzik az olvasónak, hogy a Jobbikhoz szorosan kötődő személyek készítik az oldalt?

Ezt a kérdést végképp nem értem, s kicsit fel is háborít, őszintén szólva. Miért kellene „jeleznünk az olvasónak” egy politikamentes weboldal esetében, hogy kik jegyeznek politikamentes írásokat? Ezek szerint ma Magyarországon valóban ott tart az értelmiség bizonyos része, hogy politikus házastársa, családtagja, rokona, az én esetemben egy pártelnök felesége nem jelenhet meg önállóan semmilyen alkotó tevékenységben? Az igenelet.hu – ahogy fentebb említettem – a Jobbiktól teljesen függetlenül működik, nem nyel el közpénzeket, egyetlen politikai hirdetés, propagandaanyag sem jelenik meg a felületén. Amikor indítottam tavaly nyáron, éppen az ilyen jellegű megbélyegzést szerettem volna elkerülni (és nem sandaságból, megtévesztésből, hanem éppen az ilyen feltételezések miatt nem használtam a teljes nevemet sem), amellyel most Ön is él. Tudom, hihetetlenül hangzik, de higgye el, nekem nagyon felszabadító a politikán kívül működni, még ha egyelőre kicsiben is, és a saját magam elképzelte úton haladni. :)

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója érdeklődésünkre azt mondta, hogy a lapnak a Jobbik egyik testületéhez, egyik szervezeti egységéhez sincs semmilyen köze, így soha semmilyen egyeztetés nem volt a Jobbik és a honlap készítői között, hogy milyen tartalmat tesznek fel az oldalukra.

„Az Igenélet.hu oldal működését és működtetését semmilyen anyagi formában nem támogatta s nem is támogatja sem a Jobbik Magyarországért Mozgalom, sem a Jobbik parlamenti frakciója, sem a Jobbik Magyarországért Alapítványunk, sem egyetlen, a pártunkhoz kötődő alapítvány vagy egyesület sem.”

Arra a kérdésünkre, hogy nem lenne-e szerencsésebb nyíltan kommunikálni, hogy ez egy Jobbikhoz kötődő személyek által készített lap, a pártigazgató azt írta, eszükbe se jutott, ugyanis mint párt semmilyen módon nem foglalkoztunk/foglalkozunk ezzel a honlappal, most a kérdései miatt átnézve az impresszumot egyetlenegy olyan szerzőt sem találtam, aki a Jobbik tisztségviselője, vagy akár csak tagja lenne”.

A két gyönyörű gyermekemet sem egy „Jobbikhoz kötődő személy” neveli velem közösen, hanem a feleségem, aki ezen anyai hivatást attól teljesen függetlenül látja el, hogy ki a férje, még ha ebben az esetben egy jobbikos politikus is

– írta Szabó Gábor.

(A címlap és borítókép illusztráció a Magyar népmesék rajzfilmsorozat egyik jelenetéből készült. szarvas / Index)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!