Orbán Ráhel szerint hazudik a bahreini hatóság

2016.08.30. 21:27 Módosítva: 2016.08.30. 21:31

Pár órával azután, hogy megjelent, Orbán Ráhel és Tiborcz István tavaly szeptemberben energiapolitikai tárgyalásokat folytatott egy bahreini miniszterrel, közleményt adott ki a magyar miniszterelnök legnagyobb lánya: 

2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság

– írja Orbán Ráhel az Országos Sajtószolgálatnak kiadott írásban. 

rahel

Állítása egyben azt is jelenti, hogy hazudik a bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság, amely azt állítja a honlapjára feltöltött hír és fotó szerint, hogy energiapolitikai tárgyalásokat folytattak a miniszterelnök feleségével. (A bahreiniek közlése annyiból nyilván téves, hogy a képek alapján nem Orbán Viktor felesége, hanem lánya és veje ült egy asztalnál az energetikai miniszterrel.)

Kellemetlen egybeesés, hogy Orbán Ráhel közleménye után néhány perccel újabb fotó jelent meg a 444-en a miniszterelnök lányának látogatásáról. Az Al-Wasat nevű arab híroldal az újabb képnél már Orbán Ráhelt nem a miniszterelnök feleségének, hanem Google Translate-tel magyarra fordítva „a Magyar Köztársaság nagyra becsült miniszterelnökének” nevezi – írta a 444. 

A bahreinek szerint Orbán Ráhellel a bahreini–magyar gazdasági együttműködésről tárgyaltak

A bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság honlapjának korábbi cikkéből kiderül, hogy a miniszterelnök lánya és annak férje olaj- és gázügyekről beszélgetett az ottani miniszterrel, konkrétabban arról volt szó, hogyan tudná szorosabbra fűzni a két ország a gazdasági együttműködés szálait. A beszámoló szerint a delegáció megköszönte a vendéglátást, és reményüket fejezték ki, hogy fenntartható üzleti kapcsolat alakul a két ország között új befektetési lehetőségekkel – írtuk korábbi cikkünkben

Az ügyben megkérdeztük a miniszterelnöki sajtóirodát, ahonnan azt közölték, hogy Orbán Ráhel utazásával kapcsolatban „semmilyen állami felhatalmazásról nincs szó, ilyen látogatásról nekünk nincs is információnk, kérem, forduljanak az érintettekhez”. Várjuk még a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság válaszát is. 

Első cikkünk megjelenése után telefonon elértük a fenti képen rózsaszín nyakkendőt viselő Garamvölgyi Balázst, aki Magyarország tiszteletbeli konzuli ügynöke Manamában. Ő azt kérte, hogy holnap „emberi időben” hívjuk ismét.