Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A Jobbik feljelentést tett a Voldemort-nyomozás miatt

2016.08.31. 14:56

A Jobbik feljelentést tett a legfőbb ügyésznél, és teljes körű vizsgálatot követel a Mengyi Rolanddal összefüggő ügyben, mondta el az MTI szerint Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője szerdán.

Az uniós pénzek lenyúlásáról szóló botrányban a fideszes képviselő, Mengyi Roland mentelmi jogának a felfüggesztését már kezdeményezte a Legfőbb Ügyészség, a Jobbik viszont azt szeretné, ha azoknak az állításoknak is utána járnának, miszerint Mengyit 5 millió forint kenőpénz átvétele közben tetten érhették volna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói, de ezt valaki felülről megakadályozta. Szilágyi szerint ez legalább olyan súlyos cselekedet, mint maga az ügy, és szeretnék tudni, hogy ki avatkozott be.

A jobbikos politikus azt is megjegyezte: Tállai András kinevezése óta ellenezték, hogy a NAV-ot egy "pártfunkcionárius" irányítsa. A sajtótájékoztatón Lukács Attila, a Jobbik mezőkövesdi elnöke arról beszélt, hogy Tállait kétszer is említik a "Voldemort-ügyben": egyrészt a lehallgatási jegyzőkönyvben, másrészt a gyanúsítottak utalnak rá, hogy ő lehet a felelőse az elmaradt tettenérésnek. Lukács szerint az uniós források megszerzését nem tudta volna egy ember intézni, ahhoz kiforrott rendszerre volt szükség.