54 éves orvost üldöz a rendőrség a nyíregyházi gyilkosság miatt

2016.08.31. 17:04 Módosítva: 2016.09.01. 08:10

Lőfegyverrel támadtak egy házaspárra Nyíregyházán. A rendőrség szerda délután negyed hatkor kiadott, a korábbi sajtóértesüléseket részben megerősítő közleménye szerint a támadó három óra körül egy családi házban, eddig ismeretlen okból lövéseket adott le az ott lakó házaspárra. Az asszony a helyszínen meghalt, a férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A Blikk információi szerint a kórházban ő is belehalt sérüléseibe.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján, a képen látható dr. Stamatiu Dan 54 éves román állampolgár 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le az ott lakó házaspárra
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján, a képen látható dr. Stamatiu Dan 54 éves román állampolgár 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le az ott lakó házaspárra
Fotó: Police.hu

A gyilkos elmenekült.

A rendőrség szerda este közzétette a menekülő gyanúsított adatait és fotóját. Egy 54 éves, román állampolgárságú férfiról van szó, dr. Stamatiu Dannak hívják. A rendőrök szerint a gyilkosság után egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú Dacia személygépkocsival menekült. Kérik, hogy jelentkezzen, aki tud róla.

A férfi a nyilvános Facebook-oldala posztjai alapján orvos, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban dolgozik, a kórház oldala szerint a tüdőgondozóban. A Ripost szerint a férfi innen ismerte a meggyilkolt nőt, a nő ugyanis orvoslátogatóként dolgozott.

A gyilkosság helyszíne az Oros felé eső Friss utca egyik családi háza volt, oda rontott be egy fegyveres. Egyes, hivatalosan egyelőre meg nem erősített lapértesülések szerint a gyilkos még egy harmadik embert is megsebesített.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója az MTI-nek azt mondta: a Friss utcai családi házba kiérkező mentők egy halott fiatal nőt találtak, egy férfit pedig életveszélyes fejsérülésekkel a nyíregyházi traumatológiai centrumba vittek. A házban egy hét év körüli ikerpár is volt a támadás idején. Őket nem bántották, de – a 24.hu úgy tudja – sokkos állapotban vannak.

A Szon.hu-nak egy közelben lakó férfi azt mondta: egy építkezési vállalkozóról és családjáról van szó, ősszel költöztek a Friss utcába. Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen elmondta, hogy a férj 49, a feleség 40 éves volt. A Kelet-Magyarország helyszínen lévő újságírója szerint az egyik gyerekük, egy kislány az utcára rohanva kért segítséget.

A Szon.hu szerint a Friss utcán mintegy húszháznyi részt lezártak a rendőrök. A Blikk korábban arról írt, hogy lezárták a várost, a városból kivezető utakat, de ezt a rendőrség nem erősítette meg, és a lap cikkének frissített verziójában sincs már benne. Úgy tudják viszont, hogy a gyilkost helikopterrel keresték.

Az Index egyik, a Nyíregyházát Orossal összekötő úton élő olvasója szerint szerda este TEK-es kisbuszok és rendőrautók száguldoztak a környéken, és helikopter körözött a levegőben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport