Magdolna
19 °C
27 °C

Új szakaszba lépett a kvótakampány, új plakátok jönnek

2016.08.31. 12:56

Új szakaszba lép a kormány népszavazási kampánya, a hirdetések központi üzenete az lesz, hogy "Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét, szavazzunk nemmel!" - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A hirdetéseken túl a kormány tájékoztató kiadványokat juttat el minden háztartásba.

Emellett mind a Magyarországon élők, mind a külhoni magyar állampolgárok kapnak majd szavazásra buzdító levelet. 

A kampány során a kormány arra fogja felhívni a figyelmet, hogy csak a népszavazással lehet megakadályozni Brüsszel kényszerbetelepítésre vonatkozó terveit. 

A kormány álláspontja szerint a népszavazás arról szól, hogy milyen Európában szeretnénk élni. A tét az, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat, és mindazt, ami magyarrá teszi Magyarországot - mondta az államtitkár. "Minden pártot, és felelős politikai szereplőt arra kérünk, hogy buzdítson a választásokon való részvételre, és tegye világossá, hogy az igen vagy a nem szavazatot támogatja" - jelentette ki.

Na de miért akarja a kormány, hogy minél többen szavazzanak? Elmagyarázzuk.

A kormánynak és a kormánypártnak elemi érdeke, hogy minél többen, azaz legalább négymillióan menjenek el szavazni, függetlenül attól, hogy igennel szavaznak vagy sem. A kormány számára ugyanis az lenne a siker, ha a népszavazás érvényes lenne, ehhez viszont magas részvétel kell. Az ugyanis szinte borítékolható, hogy a nemek kerülnek többségbe, de politikailag csak az számít sikernek, ha a nemek egy érvényes népszavazáson kerülnek többségbe.

Azaz minden olyan politikai erő, amelyik bojkottra vagy érvénytelen szavazatra buzdít, nem kedvez a Fidesz céljainak.

Ha valaki érvénytelenül szavaz, akkor az ő részvétele nem számít, tehát olyan, mintha el sem ment volna. 

Az ellenzéki parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik buzdít nemre. Igaz, nem csak a Jobbik, de a Fodor Gábor vezette Liberális Párt is a kormány kampányának kedvez. A liberálisok ugyanis szavazásra buzdítanak (igenre), márpedig ezzel a részvételi arány erősítik, azaz a kormánypárt célját segítik elő.