Erik, Alexandra
EUR 383,02 Ft
USD 364,41 Ft
9 °C
23 °C

Az MSZP támogatja a kormány menekültkvóta elleni harcát

2016.09.01. 11:11 Módosítva: 2016.09.01. 11:25

Az MSZP kész lenne támogatni a kormányt a kötelező kvóták elleni fellépésben abban az esetben, ha az Európai Unió valóban tervezne ilyen lépéseket, mondta Molnár Gyula pártelnök a Hír Tv-nek.

Az MSZP elnöke Brüsszelből, az Európai Parlament épületéből válaszolt a Hír Tv kérdéseire. Molnár Gyula azt mondta: a népszavazási kérdésnek semmilyen alapja nincsen, az október 2-i népszavazást ezért jogilag következmények nélkülinek tartják. Ezután így folytatta: 

Ha bármikor mégis igaz lenne az a felvetés, amit a Fidesz kormány mond, akkor mi készen állunk arra, hogy bármilyen módon, akár parlamenti szavazással kinyilvánítsuk azt, hogy nem tartjuk ezt (a menekültkvótát - a szerk.) a probléma megoldásának.

Molnár Gyula ezután arról beszélt, hogy szerintük értelmetlen 5-7 milliárd forintot költeni egy olyan népszavazásra, aminek nincs értelme. Jelenleg ugyanis nem akar előírni Brüsszel menekültek befogadásáról szóló kvótát, és nem tudni, később mire akarja felhasználni a kormány a referendum eredményeképpen érkező szavazatokat. 

A népszavazást Molnár szerint az MSZP színvallásával el lehet kerülni: ezért nyilvánítják ki, hogy ha később elő akarnának írni menekültkvótákat Magyarországnak, akkor a szocialisták ezt a kormánnyal együtt el fogják utasítani.

Molnár azt is megemlítette, hogy népszavazásra szánt összeget akár a határon dolgozó katonákra is lehetne fordítani. Amikor a riporter azt kérdezte, hogy ezek szerint az MSZP a határok megerősítését is szeretné-e, Molnár visszakozott. Szerinte ezt a pénzt a határon méltatlan körülmények között szolgálatot teljesítő katonák jobb ellátására fordítanák. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek