Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Úgy mozgósít a Fidesz, mintha nem is népszavazás, hanem választás lenne

menekult kovta plakat
2016.09.03. 07:58

Történelmi jelentőségűnek tekinti a Fidesz a kvóta elleni népszavazást, ezért a párt aktivistái a parlamenti választásokhoz hasonló létszámban vesznek részt a mozgósításban - tudta meg a Magyar Idők.

Gyürk, Kocsis és Szita irányítja a kampányt

A lap szerint jövő héten megkezdődik a közterületi szórólapozás, szep­tember 10-én pedig országjárás indul: több mint 200 fórumot szerveznek országszerte kormánypárti politikusok részvételével.

A népszavazás kampányfőnöke Gyürk András, aki a 2018-as választási felkészülésért is felelős. Kocsis Máté a budapesti kampányokat irányítja, és Szita Károly kaposvári polgármesterrel közösen ő koordinálja a Városok és falvak a kényszer-betelepítés ellen elnevezésű önkormányzati mozgalmat is. A Fidesz kommunikációs igazgatói posztját Hidvéghi Balázs tölti be.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Fidesz Heves megyei kampányindítóján közölte, a kormány az október 2-i népszavazásig hátralévő időszakban a bevándorlás és a kvótacsomag olyan súlyos gazdasági, kulturális és biztonsági kockázataira igyekszik majd felhívni a figyelmet, amelyeket nem szabad felvállalni.

Nem lesz visszamenőleges hatálya a referendumnak

A Magyar Nemzetnek ugyanakkor az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője azt nyilatkozta, hogy a népszavazás nem érinti az EU döntési mechanizmusát, elsősorban belpolitikai jelentősége van. Zupkó Gábor szerint nem kell arra számítani, hogy Brüsszel kommentálni fogja az unióellenes plakátkampányt, vagy hogy ellenkampányt indítana.

Zupkó - aki 25 éve még a Fidesz kispesti alpolgármestere, majd polgármestere volt - azt mondta, még ha a nemek is győznek a referendumon, akkor sem lesz a népszavazásnak visszamenőleges hatálya, tehát nem érinti a korábbi menekültügyi döntéseket.

Mint közölte, ezidáig kétezer menedékkérő ügyében született olyan döntés, amely alapján Magyarországnak intézkednie kellene, de a legfrissebb, júliusi adatok szerint eddig Magyarországra egyetlen menedékkérőt sem telepítettek át.