Magyarok a nagyvilágban: Bezárta a kollégáját, hogy az anyjától pénzt zsaroljon ki

2016.09.03. 09:24
Zsarolás, testi sértés, önbíráskodás, személyi szabadság megsértése: ezeket követte el egy Cipruson dolgozó magyar férfi kollégája, egy másik Cipruson dolgozó magyar férfi ellen a gyanú szerint. Az áldozat anyja nem hagyta annyiban a dolgot, V. Bence előzetesbe került.

Idén tavasszal, március 26-án együtt érkezett a szigetországba a két magyar férfi, hogy munkát vállaljanak. A dolgok azonban nagyon hamar úgy alakultak, hogy most rendőrségi közlemény beszéli el sorsuk további alakulását.

„Még aznap este italozni mentek, amelyet követően a sértett észrevette, hogy eltűnt a külföldre magával vitt pénze. V. Bence felajánlotta, hogy ad neki kölcsön. A sértett ezt elfogadta és közben édesanyját kérte, hogy utaljon neki pénzt. A nő több száz eurót utalt a fiának. Amikor a pénz megérkezett V. Bence közölte a fiúval, hogy önállóan nem mehet sehová és különböző indokokra hivatkozva folyamatosan pénzt követelt tőle. A sértettet többször szidalmazta és tettleg bántalmazta, valamint a saját szobájába sem hagyta, hogy egyedül maradjon. Három napi kint tartózkodás után arra próbálta kényszeríteni a sértettet, hogy az édesanyjával további összeget utaltasson. A fiút ismét bántalmazta, majd nyugtatót vetetett be vele, amitől elájult. A bántalmazás következtében a sértett orra eltört.”

A zsaroló közben a kollégája anyját is többször felhívta és üzeneteket küldött neki, melyekben több mint ezer eurót követelt. A nő azonban feljelentést tett a rendőrségen, a ciprusi rendőrök pedig – öt nappal azután, hogy a magyarok megérkeztek az országba – bevitték őket a rendőrségre. Végül Székesfehérváron kapták el augusztus végén, most pedig a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.