Fegyelmit indítottak a csepregi fideszes polgármester ellen

2016.09.05. 21:52

Fegyelmi eljárást indított a csepregi polgármester ellen a Vas megyei település képviselő-testülete. Létrehoztak egy háromtagú fegyelmi bizottságot, ami a jövő héten már meg is tartja első ülését - számolt be a Nyugat.hu.

A lap azt írta, hogy a testület mai ülésén felfüggesztette tisztségéből Vlasich Krisztiánt, aki a Fidesz jelöltjeként lett polgármester. Hivatalosan azonban csak fegyelmiről van szó, hiszen a felfüggesztéshez bírósági döntés kell.

A mostani ülésre készült előterjesztésben az szerepel, hogy a polgármester "többször súlyosan megsértette tisztségéből adódó kötelezettségeit", valamint

falhatalmazás és utólagos beszámolás nélkül, a város kötelező feladatainak ellátását veszélyeztetve, önkényesen rendelkezett a közpénzekkel.  

Négy igen, két nem szavazattal, két tartózkodás mellett a testület megszavazta a fegyelmit, aminek felfüggesztés is lehet a vége.

Addig azonban lesz még egy új választás. A csepregi képviselő-testület május 30-án oszlatta fel magát. Rabi Imre képviselő akkor a Facebookon azzal indokolta a javaslatot, hogy a polgármester "hónapok óta nem hajlandó bizonyítható módon a tudtunkra hozni Csepreg Város pénzügyi helyzetét" pedig többször, írásban tettek fel neki kérdéseket a témában. Később ezt a polgármester közleményben tagadta.

A májusi feloszlatás után a helyi választási bizottság szeptember 25-re írta ki az időközi választást, ahol képviselőket és polgármestert is választanak a csepregiek.

A választáson újra indul Vlasich Krisztián is, de míg korábban a Fidesz jelöltje volt, most függetlenként szerepel a szavazólapon. Egy kampányrendezvényen azonban nem más szólalt fel mellette, mint Vlasich mellett szólalt fel Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő.