Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Visszatérhetnek a Parlamentbe az Index kitiltott újságírói

2016.09.05. 15:03

Még tavasszal több szerkesztőség, így az Index újságíróit is kitiltotta a Parlamentből Kövér László házelnök. A házelnök akkor azért döntött így, mert az újságírók olyan helyen forgattak (a Déli Társalgóban és a Kupolateremben), ahol a házelnök rendelkezése szerint ezt nem tehették volna meg, és a felszólítás ellenére sem hagyták abba a forgatást

Az Index két újságírója, Fábián Tamás és Bakró-Nagy Ferenc akkor az MNB-alapítványok költéseiről kérdezte a képviselőket, és ezt a videót készítették. 

Kollégáink a kitiltás után azt mondták, olyan helyre akarták terelni az újságírókat, ahonnan gyakorlatilag lehetetlen képviselőket megszólítani, ezért nem tettek eleget a felszólításnak, és forgattak tovább. Ha nem így tettek volna, a videót sem tudták volna elkészíteni. 

A kitiltás határozatlan időre szólt, de hétfőn Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke hivatalos levélben jelezte az Indexnek, hogy Kövér László házelnök szeptember 12-től, a parlament őszi ülésszakának kezdetétől ismét lehetővé teszi kollégáinknak a belépést. 

A parlamenti forgatási szabályok közben nem változtak, ebben a videóban elmagyaráztuk, miért nehéz kérdezni a képviselőket a jelenlegi szabályok megsértése nélkül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?