Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány: A kormány előrehozott választásnak tekinti a népszavazást

2016.09.06. 20:15
Gyurcsány Ferenc szerint a kormány az október 2-i népszavazást egy előre hozott választásnak tekinti, amelynek a tétje sok tekintetben össze is vethető egy választással.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden Miskolcon, az ITC székházban tartott lakossági fórumon azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök önmagát a megmentő szerepébe helyezi, eltereli a figyelmet. Úgy fogalmazott: "évek óta nem kormányoznak", azt szeretnék, ha a kvótareferendum lenne a magyar közélet középpontjában, és a valódi gondok, bajok így felszínre sem kerülhetnek.

A volt miniszterelnök szerint az a kormány szándéka, hogy egyre messzebb vigye az országot az Európai Uniótól. Az ellenzéki politikus hozzátette: nem lehet a történelemmel ilyenfajta gúnyt űzni. Szerinte a kormány elsősorban tovább akarja fokozni az európai együttműködéssel kapcsolatos kételyeket, másrészt a népszavazást - annak sikere esetén - saját politikájának igazolására fogja felhasználni.

Mint mondta, a magyarok kifejezetten Európa-pártiak, félelmeikkel együtt. Az október 2-i népszavazás pedig "egy nagyon veszélyes játszma". Emiatt - szerinte - a népszavazásnak érvénytelennek kell lennie, ezért nem kell részt venni a voksoláson, és ezért kérik a választókat, maradjanak otthon.

"Nem lehet engedni, hogy a kormány történelmi zsákutcába vigye az országot, ki kell kerülni a csapdákat" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, megjegyezve, hogy a kampány rövid, mindössze négy hét van a szavazásig

Az a cél, hogy más országot teremtsünk, amelyben nem az indulaton, a haragon és a félelmen van a hangsúly, hanem a reményen. Ehhez legyen elég bátorságunk - jelentette ki a DK elnöke.