Százmilliós alapítványt hozott létre Mészáros Lőrinc

2016.09.06. 11:17

Mészáros Alapítvány néven, százmillió forint induló vagyonnal hozott létre alapítványt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos nagyvállalkozó, az ország egyik leggazdagabb embere. Az alapítvány felsőoktatásban tanuló diákoknak adna ösztöndíjat, a pénzre bárki pályázhat, aki levelező, esti vagy nappali tagozatos hallgató.

Az egyetlen kritérium, hogy a pályázó ne legyen 30 évesnél idősebb, és Felcsút, Alcsútdoboz, Tabajd, Vál, Vértesacsa és Kajászó község lakója legyen. Az ösztöndíjra szeptember 30-ig lehet pályázni, és leghamarabb novemberben folyósítják. 

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla, aki Mészáros Lőrinc felesége. A kuratórium tagja még Mácsodi Ferenc, aki a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kollégiumi igazgatóhelyettese, lelkigondozója, valamint Sisa András, Felcsút jegyzője.

Az alapítványt még márciusban alapította Mészáros Lőrinc. 

Mészáros Lőrinc ezzel felsorakozott azon gazdagok közé, akik a megszerzett vagyonuk egy részét jótékonyságra fordítják, bár ezek szerint a Mészáros Alapítvány nem elsősorban a rászorulókat, hanem a Felcsút térségében élő fiatalokat akarja támogatni.