Megint zavarta a rendőröket az Együtt orbános molinója

2016.09.07. 15:44

Az Együttet először a Terrorelhárítási Központ, majd a rendőrség emberei akarták elhajtani Balatonfüredről, az elől az épület elől, ahol éppen a Fidesz tart kihelyezett frakcióülést. A hatóságok azt kifogásolták, hogy a párt felállította az Orbán Viktor vagyonosodásáról szóló vándorkiállítását Juhász Péter sajtótájékoztatója előtt.

Az Együtt Facebook-bejegyzése szerint először a TEK-esek akarták elküldeni őket, később a rendőrök szólították fel őket távozásra, azt állítva, hogy valaki másnak van területfoglalási engedélye a helyszínen. Juhászék kérték, hogy mutassák be az engedélyt, de a rendőrök ezt állítólag nem tették meg. 

14211953 1038309126286994 1284120512233870854 n
Fotó: Együtt

„Ezért természetesen itt maradunk, és megmutatjuk a fideszes politikusoknak a molinóinkat. Amíg nem érkezik meg a területet lefoglaló szervezet, mi sajtótájékoztatót tartunk.” – írta bejegyzésében a párt.

A miniszterelnök vagyonosodását bemutató tabló már nem először hozott igazoltatást a párt politikusainak fejére. Legutóbb augusztus végén Nyíregyházán azt kifogásolták a járőrök, hogy ugyan kampányidőszak van, ezért nem kell bejelenteni a politikai rendezvényeket, de a transzparens és a párt sajtótájékoztatója nincs összhangban az október 2-i népszavazás tárgyával, ezért kaptak bejelentést. Való igaz, Szigetvári Viktor pártelnök és Lövei Csaba helyi önkormányzati képviselő Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin gazdagodása között vont párhuzamot.