Baltával és bárddal támadt a focipályán

2016.09.08. 16:47

Egy 16 éves fiú fejszével és bárddal támadt rá egy ismerősére a marcali focipályán, de a brutális, középkori vitatrendezési módszereket idéző eszközfelhozatal ellenére szerencsére mégsem sikerült komoly kárt tennie benne – derül ki a police.hu híréből.

A rendőrség közlése szerint a sértett a sportpályán dolgozott, amikor a fiú megjelent, és rátámadt a bárddal és fejszével, konkrétan fejbe akarta vágni a bárddal. Azonban hiába volt technikai fölényben, a megtámadott haragosa (akinek életkora nem derült ki) kivédte a támadást, majd gyorsan le is fegyverezte a fiút. 

Aztán dulakodtak egy sort, és a fiú ismét magához ragadta harci eszközeit, viszont másodszorra már nem próbált lesújtani velük, hanem inkább fogta magát, és elmenekült. A sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett, azonban a rendőrség szerint az elkövetés módja alkalmas lett volna súlyosabb sérülés okozására.

Az eset még szerdán történt, de a magát lovagnak képzelő fiatalt hamar elkapták, majd előállítását követően kihallgatták. Felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, valamint súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják, de szabadlábon hagyták.