Bernát, Felícia
13 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Juhász Péter sajtófigyelésben segített Portikéknak

2016.09.08. 22:36

Tegnap óta adagolja a kormánypárti média, hogy Portik Tamás egy ellenzéki politikust pénzel. Az ügyet megnyitó Pestisracok.hu még csak utalgatott rá, de nem közölte az eltartott politikus nevét, aztán a Magyar Idők már Juhász Péter nevét is bedobta (de még szintén csak utalgatva), mire ma este a TV2-n Portik egy volt rabtársa, egy elítélt bűnöző azt állította, hogy szerinte igaz lehet, amire utalgatnak mostanság a sajtóban. 

Juhász az elhangzott vádakra egy Facebookra feltöltött videóban reagált. Ebben hosszan taglalta, hogy soha nem beszélt Portik Tamással, sohasem fogadott el tőle pénzt, és nem is fogadna. A videó utolsó perceiben azonban Juhász elmesélte, hogy egyébként egyszer szívességet tett Portik kapcsolattartójának. Erről a videóban 5:30-tól beszél:

Az Együtt V. kerületi képviselője szerint az történt, hogy "a Portik tárgyalása után" találkozott F. Erikával, akiről tudta, hogy Portik kapcsolattartója a börtönben, "talán titkárnője vagy hasonló, nem emlékszem pontosan". Ez a bizonyos Erika elmondta Juhásznak, hogy "Portik viszont kíváncsi a hírekre", de nem rendelkezik sajtófigyeléssel, ezért a nő megkérte őt, hogy "nyomtassa ki számára az internetet" - idézi mindezt Juhász, aki eleget tett a kérésnek. 

Megkértünk egy kollégámat, aki a sajtófigyeléssel foglalkozik, és összeállítottunk neki egy paksamétát, amiből ő (Portik kapcsolattartója - a szerk.) tud dolgozni, és be tudott számolni a beszélőkön Portik Tamásnak. 

- mesélte Juhász, aki hozzátette, hogy ennyi volt az ő kapcsolata Portik kapcsolattartójával. Azt mondta, hogy ezt egy levelezéssel is tudja bizonyítani, mert emailezett a kollégájával, akit megkért a sajtófigyelésre. 

Juhász azt is hozzátette, hogy nem lepődne meg, ha előkerülne egy fénykép, amin egy borítékot "vagy elvesz vagy átad" neki F. Erika, ezt pedig a kormánypárti médiumok majd úgy magyaráznák, hogy ő pénzt fogadott el Portiktól.

Juhász  állítása szerint egy A4-es lapokat tartalmazó nagy borítékban adta oda a kinyomtatott híreket F. Erikának, és vannak tanúk, akik ezt alá is tudják támasztani, ha szükséges. De ezután is hangsúlyozza, hogy nem fogadott el pénzt Portiktól. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!