Közöd?

2016.09.08. 11:48

A 444.hu szerette volna megtudni, kik járnak állandó belépővel a Parlamentbe. Az ötlet onnan jött, hogy kiderült: az állami vagy párttisztséggel nem rendelkező Habony Árpádnak is volt ilyenje. Megkérdezték hát, kik azok, akik nem az országgyűlés vagy a minisztériumok alkalmazottjai, nem köztisztviselők, és mégis állandó parlamenti belépőt kért nekik valamelyik frakció.

Az egyszerű kérést egy másfél éves bírósági procedúra követte, mivel az Országgyűlés nem volt hajlandó kiadni a tanácsadók névsorát, mivel így következtetni lehet a pártállásukra.

Fellebbezések után a Kúria úgy ítélkezett, hogy az országgyűlési képviselők, EP képviselők, országgyűlési bizottságok közfeladatot ellátó szervek, de a közfeladatuk ellátásához "speciális szakértelmet igénylő kérdésekben igénybe vett szakértői tevékenység önmagában nem minősül közfeladatnak".

De ez semmi: a Kúria elfogadta az Országgyűlés érvét: ha valaki csúnyán, olvashatatlanul írta alá, amikor tanácsadójának állandó belépőt igényelt, akkor róla utólag egyszerűen nem lehet megállapítani, hogy kicsoda.

A lap emlékeztet arra, hogy 2014-ben az Indexnek minden további nélkül kiadták, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök kiknek kért belépőt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Betét