Ferenc
10 °C
29 °C

Hadházy szerint csalással jutott uniós támogatáshoz több tucat szociális szövetkezet

2016.09.08. 13:12

Szociális szövetkezetek létrehozásával és támogatásával kapcsolatban tesz feljelentéseket az LMP. A párt társelnöke, Hadházy Ákos szerint ugyanis több tucat ilyen szervezet kaphatott egyenként 15 és 50 millió forint közötti uniós támogatást és adókedvezményt olyan tevékenységekre, amelyekről ordít, hogy semmi közük a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásához.

Hadházy Ákos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján az MTI híradása szerint azt mondta: több szövetkezetnek már a nevéből is látszik, hogy nem az önfenntartó foglalkoztatás volt a céljuk, például az Energiahatékony Új és Használt Nyílászárókért Szociális Szövetkezet esetében.

Hadházy szerint a költségvetési csalás történt például a Békés megyei Kétsoprony egyik tanyájára bejegyzett szervezetek esetében. Ott ugyanarra a feladatra - gyógyászati célú lovagoltatásra - két szövetkezet is felvett 50 millió forintot.

De vitatta a miskolci Alkalmazott Kutatás Fejlesztés Szociális Szövetkezet létjogosultságát is, amely a kutatás-fejlesztés terén hátrányos helyzetben lévő emberek számára teremt munkalehetőséget, ahogy a szekszárdi Info-Partner Szociális Szövetkezetét is, amely a hátrányos helyzetű informatikusoknak ad munkát. De állítása szerint aggályos az is, hogy a Gáti Papa Szociális Szövetkezet pálinkát főz, a Törődés Nimfái pedig szépségszalont üzemeltet.