Gergely
6 °C
23 °C

Gyurcsány egykori SZDSZ-es minisztere Balog Zoltán miniszteri biztosa lett

2016.09.09. 17:32

Amiről korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere már beszélt, pénteken meg is jelent a Hivatalos Értesítőben.

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója miniszteri biztosként felügyelheti a Liget-projekt kert- és tájépítészeti beruházásait.

A Medgyessy- és a Gyurcsány kormány egykori környezetvédelmi minisztere, aki 2006-ban SZDSZ-es képviselő-jelölt is volt, 2017. január 15-ig látja el a feladatot. 

Balog Zoltán korábban a kinevezését úgy indokolta, hogy a főpolgármesterrel egyetértésben a kormány úgy gondolta, a Liget-projektnek szüksége van egy olyan miniszteri biztosra, aki a kert- és tájépítészeti beruházásokat önállóan koordinálja. "Persányi Miklós szakmai munkája és előélete biztosítja, hogy ezt a munkát a legmagasabb színvonalon fogja elvégezni" - mondta a miniszter az állatkert megnyitásának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen augusztus elején.

A Hivatalos Értesítőben megejelent kinevezés szerint Persányi feladata a következőkre terjed ki: "a Városliget mint tájképi kert jellegű park helyreállítása, zöldfelületeinek növelése és rehabilitációja, kerttörténeti értékeinek felmutatása és tájépítészeti megújítása, valamint a városligeti park üzemeltetése és működtetése terén jelentkező folyamatok koordinálása".