Az Allee takarítója a csupasz péniszét mutogatta egy kisfiúnak

2016.09.10. 19:55 Módosítva: 2016.09.10. 20:57
Szexuálisan molesztált egy kisfiút egy, az Allee-ban dolgozó 24 éves takarító férfi az Allee vécéjében csütörtök este. A szülők feljelentést tettek, a férfit kirúgták, szombaton a rendőrség őrizetbe vette. Szeméremsértés miatt indult ellene eljárás, a cselekményéért három évet kaphat. Az Allee-ben a takarításért felelős cég majdnem az összes nagy fővárosi bevásárolóközpontba, oktatási- és egészségügyi intézményekbe szervez takarító-személyzetet.

Csütörtök este egy újbudai család: egy édesapa, egy édesanya, hatéves kisfiuk és 5 hónapos testvére az Allee Bevásárlóközpontba indult, vacsorázni szerettek volna, ahogy azt - mivel a közelben laknak - rendszeresen megteszik. Az éttermi szinten ettek, amikor az elsős kisfiúnak wc-re kellett mennie, és a szülők - támogatva a kisiskolás gyerek önálló törekvéseit - a helyet jól ismerve és azt biztonságosnak ítélve, engedték, hogy a pár tíz méterre lévő, általuk is gyakran használt mosdóba egyedül elmenjen, mondta az Indexnek az édesanya.

A szülők a kisbabára vigyázva az asztalnál várták vissza gyermeküket, amikor az visszajött és a szemmel láthatóan zavart, ijedt volt. Édesanyja kérdezte, hogy mi történt, amire a gyermek először nem merte elmesélni a történteket, de a további faggatózásra elmondta, hogy "nagyon rossz volt a vécében lenni, mert egy bácsi állandóan zavart engem, az ajtón kopogott, hogy nyissam ki és amikor kinyitottam, megmutatta a fütyijét".

A kisfiú által elmondottakból később kiderült, hogy miután bement a mellékhelyiségbe, magára zárta az ajtót, letolta a nadrágját és elkezdte wc-papírral leteríteni az ülőkét, ahogy azt édesanyjától tanulta. Ekkor észrevette, hogy 

az ajtó alatti résben valaki benéz és figyeli őt, majd szól neki, hogy nyissa ki az ajtót.

A gyermek ijedten visszahúzta a nadrágját és a következő kopogtatásra kinyitotta az ajtót. Az ajtóban álló, Allee-s takarító egyenruhát viselő férfi gorombán rászólt, hogy nem tehet vécépapírt az ülőkére, mire ő azt leszedte onnan, és visszazárva az ajtót ráült a csupasz ülőkére. Eközben a férfi újra elkezdett hangosan kopogtatni, sürgetve, hogy nyissa ki az ajtót, de a gyerek csak dolga végeztével, felöltözés és a vécé lehúzása után nyitotta ki újra. Ekkor a férfi belépett a mellékhelyiségbe - amelyik a sorban a legutolsó, így a többinél nagyobb volt - és az ajtót maga mögött bezárva, a gyermekhez közelebb lépve a szürke takarító-egyenruha nadrágból egy zsebszerű nyíláson át elővette a csupasz péniszét és a gyermeknek mutatta.

A kisfiú, bár megijedt, szólt a férfinak, hogy "szeretnék az anyukámhoz kimenni", és miközben az rászólt, hogy senkinek sem mondhatja el az ott történteket, a gyermek gyorsan megkerülte őt és elfordítva a zárat kiszaladt a vécéből, és egyenesen a szüleihez ment. Ott sírva elmondta a történteket, amire édesanyja gyorsan reagált és elindult megkeresni a férfit, akit a gyerek ijedten, de azonnal megmutatott. A szülők ekkor szembesítették a takarítót tettével és a biztonsági szolgálat embereivel való adategyeztetés után, pénteken feljelentést tettek a rendőrségen.

A Police.hu szombati közleménye szerint büntetőeljárás folyik T. Roland 24 éves budapesti lakos ellen. Szeméremsértés elkövetésének gyanúja miatt indult az eljárás, a férfit szombaton reggel a lakóhelyének közelében el is fogták, gyanúsítottként hallgatták ki.

Az Allee és a takarító cég is sajnálja és segít

Az Allee alvállalkozója, a PartnerGroup nevű takarítócég, amelynek T. Roland az alkalmazottja volt, vasárnap az Indexhez eljuttatott közleményében azt írja, a cég vezetése mélységesen megdöbbent és felháborodott immár volt munkatársa tettén. A családnak a közleményben kifejezik együttérzésüket, amiért ilyen tragikus megrázkódtatást szenvedtek el és a cég minden segítséget meg kíván adni a családnak.

A cég több mint 1200 főt foglalkoztat és honlapja szerint majdnem az összes nagy budapesti bevásárolóközpontban alkalmaz takarítókat, ahogy oktatási-, egészségügyi intézményekben és Tescókban is. A közleményük szerint a PartnerGroup a 15 éves fennállása óta nem találkozott még ilyen esettel. A kisgyereket molesztáló férfi nemrég dolgozott csak a cégnél. 

Az Alle vezetősége az Index megkeresésére azt mondta, minden lehetséges eszközzel segítik a rendőrség munkáját. Az alábbi közleményt küldték:

“Az Allee Bevásárlóközpont menedzsmentjét és üzemeltetését mélységesen megrázta a centernek alvállalkozásban takarítás szolgáltatást nyújtó cég munkatársa által vélhetően elkövetet szeméremsértése. Az Allee Bevásárlóközpont a tőle telhető minden segítséget megad a traumát elszenvedő gyermek és családja számára, egyben minden lehetséges eszközzel segíti a rendőrhatóság munkáját és belső vizsgálatot is elrendelt. Az Allee Bevásárlóközpont a mindenre kiterjedő vizsgálat után arról is dönt, hogy szükséges-e további büntetőfeljelentések megtétele, illetve megfelelő lépéseket tesz, hogy ilyen és ehhez hasonló eset ne történjen meg a bevásárlóközpontban. Az Allee Bevásárlóközpontot a PartnerGroup Kft. arról tájékoztatta, hogy a feltételezett elkövető munkaviszonyát megszüntették.”

Amikor az ALLE-tól azt kérdeztük, fővállalkozóként vizsgálják-e, hogy az alvállalkozóik alkalmazásában álló személyeknek van-e erkölcsi bizonyítványa, annyit válaszoltak, hogy mivel kiterjedt vizsgálatot indítottak az ügy miatt, egyelőre a közleményben szereplő információkon kívül mást nem szeretnének mondani.