Megint rászáll Juhász Péter vagyonára a belvárosi képviselő-testület

2016.09.12. 09:21

Újabb adatokat kérhet Juhász Pétertől, az Együtt alelnökétől a vagyonnyilatkozatát vizsgáló belváros-lipótvárosi albizottság, mondta a Magyar Időknek Böröcz László alpolgármester. Juhász Péter V. kerületi képviselő régóta vizsgálja Rogán Antal volt belvárosi polgármester, illetve az önkormányzat ingatlaneladási ügyeit. A képviselő-testület júniusban válaszul olyan albizottságot hozott létre, ami Juhász vagyonnyilatkozatát vizsgálja.

Böröcz László most a Magyar időknek azt mondta: Juhász Péter vagy pénzt kapott Portik Tamástól, és akkor egy maffiózóval üzletelt, vagy szívességet tett egy bűnözőnek, amiért viszonzást vár. Böröcz szerint az albizottság a fentiek fényében mérlegelheti, miként folytatja az eljárást. Ha kiderül, hogy Juhász Péter pénzt fogadott el egy bűnözőtől, akkor méltatlanná válik a választók képviseletére.

A kormánypárti média Juhász Péter ellen folytatott hadjáratának legutóbbi fejezetében a Pesti Srácok arról írt, hogy állítólag Portik Tamás pénzelte Juhász Pétert. A TV2-n ezt Portik egyik állítólagos volt rabtársa is megerősítette ezt.

Juhász Péter a vádakra úgy reagált: soha nem beszélt Portik Tamással, sohasem fogadott el tőle pénzt, és nem is fogadna. Mint mondta, mindössze annyi történt, hogy megkereste őt F. Erika, Portik kapcsolattartója, aki felajánlott neki egy olyan képet, amelyen Rogán Antal és Portik Tamás együtt szerepel. Portik embere cserébe azt kérte, hogy készítsenek az ügyről egy sajtószemlét neki, mert ő nem ért az internethez. Juhászék ezután készítettek egy összeállítást a sajtóhírekről, amit egy borítékban adtak át neki.

Juhász Péter közben folytatja harcát a belvárosi önkormányzat gyanús ingatlaneladásainak felderítésére. Összegyűjtött 130 milliónyi fedezetet, majd vételi ajánlatot adott be egy önkormányzati ingatlanra. A közel kétszeres ajánlat ellenére azt mégis a belvárosnak dolgozó ügyvédnek, Sándor Sz. Zsoltnak adták el.