Ödön
1 °C
11 °C

A migránsok miatt ugorhat a cigányok segélye

DSC 8416
2016.09.13. 23:57
A migránsok a Facebookon jelölgetnek be jászberényi lányokat. A migránsok miatt ugorhat a romák segélye. A migránsoknak több pénzük van, mint tíz jászberényi bankszámláján. A migráns focisztár még a himnuszt sem hajlandó elénekelni. Kövér László házelnök jászberényi kvótafórumán vadonatúj érveket hallhattunk, miért fontos nemmel szavazni.

Egyértelműen szintet lépett kedd délután Jászberényben a kormány hónapok óta dübörgő kvótakampánya. Kövér László házelnök és Pócs János fideszes képviselő két és fél órás fórumán olyan érvek is előkerültek a migránsok ellen, amelyeket eddig maximum a városszéli kocsmákban hallhattunk.

Nem fordult elő eddig, hogy egy város polgármestere nyílt fórumon magyarázza a romáknak, hogy bizony nem lesz segély, ha jönnek a migránsok. Nem volt olyan sem, hogy egy parlamenti képviselő viccet mesél a migránsokról. És arra sem láttunk példát, hogy egy közjogi méltóság nyíltan kipécéz egy focistát csak azért, mert migráns.

Jászberényben az Országgyűlés elnöke két fideszes társával messze túllépett a kormány eddigi érvrendszerén, és új szempontokat világított meg, miért is fontos elmenni nemmel szavazni október 2-án. A kormánypárt 10 legújabb érve a migránsok ellen.

1. Migránsvicc mutatja meg az igazat

A jászberényi Déryné Rendezvényházban több száz – főként nyugdíjas – gyűlt össze, és tényleg nem túlzás kijelenteni, hogy egy tűt nem lehetett leejteni, minden székért közelharcot vívtak a résztvevők. A többség végig is ülte a két és fél órát, pedig klasszikusan szórakoztató, látványos elemekben nem bővelkedett a fórum.

Pócs János, a térség fideszes parlamenti képviselője viszont időnként oldotta a feszültséget, és a fórum üzenetét (nem kellenek a migránsok) egy viccbe ágyazva is előadta. Pócs vicce a következő:

három kéregető gyűjtöget Budapesten, majd este találkoznak, hogy megbeszéljék, ki mennyit koldult össze.

  • Én kétezer forintot. Kiírtam egy táblára, hogy éhes vagyok.
  • Én háromezer forintot. Kiírtam egy táblára, hogy három gyerekem van, és mind éhesek vagyunk. – Mire a harmadik büszkén:
  • Én tízezer forintot. Kiírtam, hogy haza akarok menni, de nincs miből.

Hahota, taps, az üzenet a jelek szerint átment.

2. A migránsok a Facebookon támadnak

Pócs János arra is figyelmeztette a jászberényieket: a helyzet annyira komoly, hogy a migránsok már az interneten is veszélyt jelentenek. Pócs elmesélte, hogy a lányát migránsok jelölik be a Facebookon, nyilván kapcsolatot akarnak vele, „felhívás a táncra”, és ha valaki visszajelöli őket, kész a baj.

A fórum után megkérdeztem Pócs Jánost, jól értettem-e a fentieket, mire odahívta a lányát, aki megmutatta az okostelefonján, hogy valóban olyan személyek jelölték be, akiket nem ismer, idegen hangzású a nevük, és a profiljuk alapján nem magyarok. A lány hallgatott az atyai jó tanácsra, és véletlenül sem jelölte vissza őket.

3. Háború van, leigázhatnak a migránsokkal

Kövér László elemében volt, maga is megfogalmazta egyszer, hogy „fel vagyok indulva”. (Szerdán Strasbourgban a görög házelnökkel vitázik migrációról, a jászberényi fórum egyfajta előjáték lehetett ehhez.) Kövér először csak közhelyesen történelminek nevezte a mostani szavazást, amely Magyarország és Európa jövőjét is meghatározza.

Majd amikor belelovalta magát, eljutott oda, hogy egyesek – a szövegkörnyezetből úgy következtetünk, a brüsszeliek –  Európa kulturális, vallási, etnikai arculatát akarják megváltoztatni, és el akarják törölni a magyar nemzeti kultúrát.  „Ez egy háború, amelyben nem használnak fegyvereket” – mondta Kövér László. Majd kifejtette, hogy jelen esetben a migránsok az eszközök ebben a háborúban, hiszen a történelmi példák szerint az ellenségnek először az identitását kell elvenni, hogy aztán szolgaságra kényszerítsék. 

4. A migránsok benépesítik a Kárpát-medencét

Kövér vitathatatlanul apokaliptikus képet vázolt, mi lesz, ha az emberek nem mennek el nemmel szavazni, és beengedjük a migránsokat. Szerinte a gyerekeink jövőjével játszunk, hiszen aggasztó az európai és a magyar demográfiai helyzet, így a migránsok lassan többségben lennének Magyarországon. 

A kormány népesedéspolitikája persze ezen szeretne változtatni, de ha nem sikerül , „lehet, késleltetjük az elmúlásunkat erről a Földről, de előbb-utóbb jönnek más népek, és be fogják népesíteni a Kárpát-medencét, egész Európát”.

5. A migránsok miatt ugrik a romák segélye

Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere keveset szólt, de erre a kevés időre is jutott pár nyomós indok, miért kell elmenni szavazni. Kövér Lászlóra ráerősítve megkérte a jászberényi szülőket és nagyszülőket, hogy vigyék el a 18 év feletti gyerekeket és unokákat szavazni. 

De a fórum egyik csúcspontja az volt, amikor Szabó a „roma polgártársainkhoz” szólt, a teremben is lehettek néhányan, hogy elmagyarázza, nekik is fontos tétje van a népszavazásnak. Szerinte a romáknak be kell látniuk, hogy minden segítség véges, és ha a migránsokat betelepítik, és segélyt kell nekik adni, innen vonjuk el az erőt. A polgármester lényegében kérte a romákat, győzzék meg egymást, hogy a migránsok eljövetele nekik kevesebb segélyt jelent.

6. A migránsoknak több pénze van, mint tíz jászberényi bankszámláján

Ennek a segélyes polgármesteri üzenetnek némileg ellentmondott Kövér László gondolatmenete arról, hogy a migránsok milyen gazdagok. Egy résztvevő rákérdezett arra, hogy miből tudnak nyaralni a migránsok. Mire Kövér elmagyarázta, hogy akik idejönnek Európába, nem az igazán elesettek, rászorulók, ugyanis „horribilis pénz idáig eljutni”.

Kövér érezte, hogy érdemes jászberényi kontextusba helyezni ezt az állítást. A házelnök azt mondta ezután, hogy szerint nincs a teremben „tíz embernek annyi pénze a bankszámláján, mint nekik”. Majd hozzátette, mindenki számolja ki, mennyibe kerül eljutni taxival a déli határtól Bécsig. A résztvevők fejben nyilván gyorsan kiszámolták, és halkan zúgolódtak.

7. A migránsok nem harcolnak, hanem telefont töltenek

Kövér erre a migránsok gazdagok vonalra ráerősített azzal is, hogy nem tartja helyénvalónak, hogy míg az európai hadseregek a háborús övezetekben próbálják legyőzni az ellenséget, addig ezek a migránsok elmenekülnek, és nem harcolnak. 

A házelnök szerint „a mi katonáink ott harcolnak, az életerős fiatalemberek meg idejönnek, és az első kérdésük, hol tudják feltölteni a telefonjukat, meg kivenni a bankszámlájukra utalt pénzeket". A közönség ezen is zúgolódott.

8. Migránsokat telepítene Jászberénybe a baloldal

A kvótafórumok egyik fontos eleme, hogy helyben is meg kell győzni mindenkit, hogy a baloldal migránspárti. Ehhez remek muníciót kapott a jászberényi Fidesz a helyi DK-s képviselőtől, aki korábban szocialista színekben volt a város polgármestere. Gedei József ugyanis beadott egy javaslatot vagy határozatot a képviselő-testületnek (nyilvánosan nem tették elérhetővé egyelőre) arról, hogy szerinte Jászberényben olyan súlyos a demográfiai helyzet, hogy szükség lenne bevándorlókra. Ráadásul teljesíteni kell az EU-s kötelezettségeinket.

Pócs János és Szabó Tamás ezen annyira kiakadt, hogy külön sajtótájékoztatót is tartott erről a fórum előtt. Pócsék szerint Gedei megmutatta, mi történne Jászberényben és Magyarországon, ha a baloldal lenne kormányon. Kövér a fórumon ráerősített erre, és azt mondta, hogy Gedei javaslata annyira mozgósít, hogy neki már csak egy kávét kell kérnie, és csendben ülnie.

9. A migránsokat egy görög szigetre kéne összegyűjteni

A fórum végén írásban lehetett kérdezni. Minden résztvevő ugyanis kapott a nemmel kell szavazni szórólap mellett egy tollat és egy papírlapot, amelyre kérdéseket írhattak. Ezek persze – már amit a polgármester felolvasott – főként állítások lettek, például „harcoljunk együtt, Kövér úr”, illetve hogy a migránsokat egy görög szigetre kellene telepíteni.

Kövérnek ez utóbbi javaslat meg is tetszett. Szerinte a görögöknek meg kellene védeniük a tengeri határukat, a migránsok hajóját akár kilőni, és visszafordítani őket. Egy görög szigeten pedig lehetne egy úgynevezett hotspot, ahonnan nem mozdulhatnak, ott vizsgálnák meg a menedékkérelmüket, és onnan engednék be őket az EU-ba, vagy küldenék haza.

10. Migránsok a focicsapatba sem kellenek 

Kövér László a fórum végére annyira belendült, hogy már kérdezni sem kellett, újabb és újabb érvek jutottak eszébe. A fórum legvégén például beszélt arról, hogy azért nem kellenek a migránsok, mert lehetetlen őket integrálni. Még a pozitív példák is „ordas hazugságok”. Kövér konkrét példát is előhozott.

Szerinte elég végignézni a (világbajnok) német fociválogatotton, amelyet ő inkább „Internationalelf -nek nevezne. Ebben játszik ugyebár Mesut Özil, aki bár Németországban született, de a felmenői törökök voltak. Vagyis migráns. Kövér megjegyezte, hogy a meccsek elején Özil  tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt”, bár ő német állampolgár, de töröknek vallja magát. 

Szerinte Özil példája is bizonyítja, hogy csak látszólagos az integráció, a migránsok megőrzik a kultúrájukat. És bár a Németországban beilleszkedő törökökkel most nincs akkora gond, mint a terroristákkal, de ne adj' isten, hogy konfliktus legyen”. Szerinte felmérések is igazolják, hogy ezeknek a migránsoknak a vallási törvények előbbre valók, mint a német törvények.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?