Farkas Flóriánt kitették az Európai ügyek bizottságából

2016.09.14. 19:28 Módosítva: 2016.09.14. 19:30

Szeptember 12-től Farkas Flórián nem tagja az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának - derült ki a szerdán megjelent Magyar Közlönyből. Farkas 2014 májustól volt tagja a bizottságnak, helyét a KDNP-s Hollik István veszi át.

Hogy ez Farkas pozíciójának gyengülését jelenti-e vagy csak technikai jellegű a változás, azt nem tudjuk. A politikust hónapok óta szeretné utolérni a sajtó, de valahogy sosem sikerül.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember elején azt mondta egy Kormányinfón, hogy Farkast meghallgatta az Európai Csalás Elleni Hivatal. Lázár szerint azokra a kérdésekre, amelyekre Farkas nem tudott válaszolni, a magyar kormány fog tudni.

Farkast feje felett a Híd a munka világába projekttel kapcsolatban gyűlnek a fekete felhők, miután év elején kiderült, hogy a hátrányos helyzetű romák munkához segítése helyett a program keretében ingatlanvásárlásokra költöttek el 1,6 milliárd forintot. Az Emmi végül meg sem kísérelte lehívni a rendelkezésre álló uniós forrást, hanem visszakérte a pénzt a roma önkormányzattól.