Eszter, Eliza
EUR 381,30 Ft
USD 355,92 Ft
14 °C
24 °C

Gyermekotthon épült volna Encsen, a helyiek nem kértek belőle

2016.09.14. 09:05 Módosítva: 2016.09.14. 09:13

Májusban Encs képviselő-testülete úgy döntött, ingyen biztosít telkeket a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak, hogy gyermekotthont létesítsenek a városban, írja a Boon.hu. Az első ránézésre mindenki számára tökéletes projekt keretében

  • 48 normál nevelési igényű miskolci fiatal költözött volna az otthonba;
  • a gyerekek a helyi iskolába jártak volna;
  • az épületeket egy pályázat segítségével építették volna meg;
  • a gyermekotthon 25-30 új munkahelyet teremtett volna a helyieknek.

Azonban a miskolci, „problémás fiatalok” Encs­re költöztetése ellen a civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek. A melléjük álló helyi Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a fiatal házasokat nem támogatják kedvezményes telekvásárlási lehetőséggel, de a nevelőintézet számára ingyen telket juttatnak.

Szeles András polgármester szerint nem helyes azt feltételezni, hogy a gyermek­otthon egyenlő a bűnözéssel,

nem mondható keresztény magatartásnak, ha valaki nehéz helyzetbe került gyerekekkel foglalkozó intézmény építését akadályozza meg.

Az önkormányzat az állami szervek részére minden esetben ingyen biztosított területet, ebben tehát semmi újdonság nincs. Encsen jelenleg is magas a roma emberek száma, ez az iskola diákjainak összetételében is megmutatkozik, az esetleges problémákat humánusan kell megoldani.

Azonban mivel 1016-an írták alá az otthon létesítése elleni ívet,

úgy döntöttünk, hogy visszavonjuk a területhasználatról szóló határozatot

– jelezte Szeles András, Encs polgármestere.

Így nem épül meg az otthon, nem költöznek be a fiatalok, és a helyiek sem dolgoznak majd benne.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek