Lehallgatás a köztévénél: lemondott az MTVA két vezetője, gyanúsítottként hallgatták ki őket

2016.09.14. 14:34

Márciusban lehallgató készüléket találtak az MTVA megbízott vezérigazgatójának, Vaszily Miklósnak a tárgyalójában. Az eszköz egy véletlenből kifolyólag vétette észre magát: egy heves esőzés után beázott a tárgyaló, az üzemeltetők leszedték a kábelcsatorna fedelét, ahonnan leesett egy mikrofon. 

Nem sokkal később kiderült, hogy az Enyedi Csaba, az MTVA vezérigazgató-helyettesének és Vas Imre üzemeltetési igazgatójának is találtak lehallgató készülékeket. Olyanokat, amik fotó készítésére is alkalmasak. 

A biztonsági videofelvételek alapján a rendőrök azonosították Vas Imrét, akinek az engedélye nélkül lehetetlen lett volna bejutni a tárgyalóba. Vas a 168 óra által megszerzett nyomozati anyagok szerint a helyszínen azt mondta a rendőröknek, hogy "az eszköz telepítése magasabb célokat szolgál". 

Az ügy tisztázásáig a mai napon munkavégzés alóli felmentését kérte Vas Imre üzemeltetési igazgató, valamint Enyedi Csaba adminisztrációs igazgató

- írta a 444 kérdésére az MTVA sajtóosztálya, Vaszily pedig elfogadta a kérelmüket. 

A rendőrség pedig megerősítette, hogy Vast és Enyedit gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. Tehát nagyon úgy tűnik, hogy belső meló volt a vezérigazgató lehallgatása, már csak az a kérdés, hogy ki volt a megrendelő.